«Υπογράφηκε Προγραμματική Σύμβαση ύψους 2.785.068 ευρώ για τη μελέτη του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης»!


Υπογράφηκε σήμερα στηνΑθήνα από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και τη ΓενικήΓραμματέα Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη Προγραμματική Σύμβαση ύψους 2.785.068 ευρώγια τη μελέτη του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης, που θα ανεγερθεί στονχώρο της πρώην Χυμοφίξ. Στη συνάντηση παρευρισκόταν και η ΑντιπεριφερειάρχηςΛακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα. Τα δύο μέρη συμφώνησαν ότι η Περιφέρεια θαπροκηρύξει διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για τη μελέτη σύμφωνα με τηνελληνική... και την κοινοτική νομοθεσία, όπως έγινε και με το νέο Μουσείο τηςΑκρόπολης και όπως αξίζει
στην ιστορία της Σπάρτης. Γίνεται έτσι μια σοβαρήαρχή για το Μουσείο, που θα είναι πλέον πανελλήνιας εμβέλειας. Φορέαςυλοποίησης της μελέτης θα είναι ηΠεριφερειακή Ενότητα Λακωνίας, η οποία θα απευθυνθεί σε σύνθετα μελετητικάσχήματα αρχιτεκτόνων και μηχανικών με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες για τηνάρτια εκπόνηση μιας τόσο απαιτητικής μελέτης. Κατά τη συνάντησή τους, ο κ. Τατούλης και η κ.Μενδώνη συμφώνησαν επίσης ότι θα επακολουθήσει και δεύτερη ΠρογραμματικήΣύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, μεαντικείμενό της την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου της Σπάρτης. Έγινε επίσηςαποδεκτή η πρόταση του κ. Τατούλη να αξιοποιηθούν τα αρχαιολογικά ευρήματα τουοδικού άξονα Λεύκτρων-Σπάρτης και να δημιουργηθεί κατά μήκος του νέου δρόμουμια πολιτιστική διαδρομή στα βήματα του αρχαίου περιηγητή Παυσανία, με ανάδειξητων σημείων ιστορικού ενδιαφέροντος που συνδέονται με τον δρόμο.
Οι 3 νέες πολιτικέςπρωτοβουλίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, λίγες μόλις μέρες μετά τηδημοπράτηση για τη διαμόρφωση του Πολυπολιτισμικού Κέντρου «Σταματάκειο», αποδεικνύουν για μια ακόμηφορά τη σημασία που δίνει η Περιφέρεια στην ανάδειξη του πολιτισμικούαποθέματος της Λακωνίας και στον ρόλο που αυτή θα παίξει στην ανάπτυξη τηςπεριοχής.
Keywords
Τυχαία Θέματα