Actelion: Αποτελέσματα της πιλοτικής μελέτης SERAPHIN

15:02 4/9/2013 - Πηγή: TNSite

Actelion: Αποτελέσματα της πιλοτικής μελέτης SERAPHIN

ALLSCHWIL / ΒΑΣΙΛΕΙΑ, ΕΛΒΕΤΙΑ – Η Actelion (SIX: ATLN) ανακοίνωσε σήμερα ότι το ιατρικό περιοδικό New England Journal of Medicine (NEJM) δημοσίευσε τα αποτελέσματα της πιλοτικής μελέτης SERAPHIN κατά την οποία χορηγήθηκε macitentan (Opsumit®) σε ασθενείς με πνευμονική αρτηριακή υπέρταση (ΠΑΥ).

Ο Δρ. Tomás Pulido, Καθηγητής Ιατρικής

και Διευθυντής του Καρδιοπνευμονολογικού Τμήματος στο Εθνικό Καρδιολογικό Ινστιτούτο Ignacio Chávez του Μεξικού, και o κύριοςσυγγραφέας του άρθρου στο περιοδικό NEJM, είπε σχετικά: «Νιώθω πολύ περήφανος που συμμετείχα σε αυτήν την εξαιρετική μελέτη. Τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν σήμερα στο NEJM τα οποία προκύπτουν από τη SERAPHIN, τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα μελέτη σε ασθενείς με ΠΑΥ, αποτελούν πολύτιμα μακροχρόνια δεδομένα για τηνοσηρότητα/θνητότητα. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η μελέτη-ορόσημο θα θέσει ένα νέο πρότυπο για τον τρόπο αξιολόγησης των θεραπειών της ΠΑΥ».

Το περιοδικό NEJM αναφέρει τα ευρήματα της μελέτης SERAPHIN, μιας κλινικής μελέτης Φάσης III, κατά την οποία χορηγήθηκε macitentan ή εικονικό φάρμακο σε 742 ασθενείς. Ο κίνδυνος εμφάνισης περιστατικού νοσηρότητας/θνητότητας, το πρωτεύον τελικό σημείο της μελέτης, μειώθηκε κατά 45% (p

Keywords
Τυχαία Θέματα