Adele Eξαρχόπουλος: Η 19χρονη που ξεχώρισε στις Κάνες

04:22 27/5/2013 - Πηγή: TNSite

Σε ένα φεστιβάλ, που αποδείχτηκε από τα καλύτερα των τελευταίων χρόνων, τα φαβορί για τον Χρυσό Φοίνικα και τα άλλα μεγάλα βραβεία του φεστιβάλ είναι αρκετά. Ανάμεσα στα πρώτα είναι η γαλλική ταινία «Η ζωή της Αντέλ» του Αμπντελατίφ Κεσίς, «Το παρελθόν» του Ιρανού Ασγκάρ Φαρχάντι και «Ενα άγγιγμα αμαρτίας» του Κινέζου Ζία Ζανγκ-Κε.

Μπορεί φέτος να μην υπάρχει κάποια ελληνική ταινία, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ελληνικό ενδιαφέρον.Η 19χρονη Adele Eξαρχόπουλος κατάφερε

να κλέψει τις εντυπώσεις και να στρέψει όλα τα βλέμματα πάνω της καθώς πρωταγωνιστεί μαζί με τη Λεά Σεϊντού στην ταινία του Αμπντελατίφ Κεσίς «La Vie d' Adèle».

Η νεαρή κατά το ήμισυ ελληνικής καταγωγής ηθοποιός φλερτάρει με το βραβείο α΄ γυναικείου ρόλου. Η πρωταγωνίστρια της ταινίας του Abdellatif Kechiche που περιγράφει την παθιασμένη ερωτική σχέση δύο γυναικών, απέσπασε πολύ καλές κριτικές για τη συγκλονιστική της ερμηνεία και δικαίως ακούγεται το όνομά της για το βραβείο γυναικείας ερμηνείας.

Οι ταινίες του αλγερινής καταγωγής Γάλλου Αμπντελατίφ Κεσίς και του Ιρανού Ασγκάρ Φαρχάντι κέρδισαν τα πρώτα παράλληλα βραβεία στο 66ο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Κανών, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.
Η ταινία «Η ζωή της Αντέλ» του Κεσίς κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας του επίσημου τμήματος του φεστιβάλ, που απονέμει η κριτική επιτροπή της Διεθνούς ομοσπονδίας Κριτικών (FIPRESCI).
Το Οικουμενικό Βραβείο καλύτερης ταινίας του επίσημου τμήματος του φεστιβάλ, που απονέμουν καθολικοί και προτεστάντες κριτικοί δόθηκε στην ταινία «Το παρελθόν» του Ασγκάρ Φαρχάντι.
Η επιτροπή απένειμε και ειδική μνεία, εξίσου στις ταινίες «Μέλι» της Βαλέρια Γκολίνο και «Όπως πατέρας και γιος» του Ιάπωνα Χιροκάζου Κόρε-Εντα.

Ακόμη, σημαντικό ρόλο στην απονομή θα παίξουν ταινίες όπως το «Inside Llewyin Davis» των αδερφών Κοέν και «Η μεγάλη ομορφιά» του Πάολο Σορεντίνο.

Για τα βραβεία ερμηνείας φαβορί είναι ο Μάικλ Ντάγκλας για το ρόλο του Λιμπεράτσι και η ελληνικής καταγωγής Αντέλ Εξαρχόπουλος για το ρόλο της στην ταινία «Η ζωή της Αντέλ».

-

Madata

Keywords
Τυχαία Θέματα