Banksy, ο γκραφιτάς που κατέκτησε την υφήλιο

10:28 5/10/2013 - Πηγή: TNSite

Γεννημένος στο Μπρίστολ το 1974, η ταυτότητά του παραμένει μυστική καθώς χρησιμοποιεί πάντα το ίδιο ψευδώνυμο. Είναι παράλληλα πολιτικός ακτιβιστής αλλά και κινηματογραφικός σκηνοθέτης.

Τα γκράφιτί του είναι τόσο διάσημα, που βγαίνουν σε δημοπρασίες αλλά εναπόκειται στον αγοραστή το πως θα τα αποτοιχήσει για να τα βάλει σπίτι του!

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο των έργων του είναι ότι βρίσκονται παντού. Όχι μόνο στο Λονδίνο αλλά ακόμα και στο Ισραήλ. Έχει κάνει πολλά παρακινδυνευμένα εγχειρήματα. Παλαιότερα τρύπωσε στο κλουβί του ελέφαντα στον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου και ζωγράφισε

ένα τεράστιο έργο με τα υποτιθέμενα λόγια του ζώου προς τους θεατές:

«Θέλω να βγω έξω. Κάνει πολύ κρύο εδώ. Ο φύλακας μου μυρίζει άσχημα. Και είναι βαρετά». Πρόσφατα αποφάσισε να κάνει αισθητή την παρουσία του στην Νέα Υόρκη και ανακοινώνει την τοποθεσία που βρίσκονται τα γκράφιτί του από την ιστοσελίδα του.

Κάθε τόσο θα ζωγραφίζει ένα καινούριο σε κάποιον δρόμο του Μεγάλου Μήλου. Δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τα αμερικανικά ΜΜΕ. Το 2005 κατάφερε να μπει σε διάφορα μεγάλα μουσεία – από το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης ως το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, όπου κατάφερε και κρέμασε τα δικά του έργα στον τοίχο χωρίς να γίνει αντιληπτός.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα