Disney World: Πλούσιοι προσλαμβάνουν AμεA - ξεναγούς για να γλιτώσουν τις ουρές αναμονής

20:14 15/5/2013 - Πηγή: TNSite

Πρόκειται για τη λεγόμενη "μαύρη αγορά". Οι τιμές κυμαίνονται από $130 την ώρα και $1.040 για οχτώ ώρες ξενάγησης. Τα AμεA αναλαμβάνουν ρόλο ξεναγού στο θεματικό πάρκο της Disney. Το δημοσίευμα βασίζεται σε επώνυμες καταγγελίες - μαρτυρίες.

Μία από τις μητέρες που πλήρωσε για να προηγηθεί το παιδί της και μίλησε στην εφημερίδα, δήλωσε χαρακτηριστικά: "Η κόρη μου περίμενε μόλις ένα λεπτό για να μπει στο "It’s a Small World". Τα άλλα παιδιά έπρεπε να περιμένουν πάνω από 2,5 ώρες" συνωστισμένα στην ουρά αναμονής.

"Δεν μπορείς

να πας στη Disney χωρίς συνοδό - ξεναγό", συμπλήρωσε. "Μόνο ο ένας στους 100 πηγαίνει ασυνόδευτος".

Η γυναίκα είπε ότι προσέλαβε ξεναγό με ειδικές ανάγκες για να συνοδεύσει εκείνη, τον άνδρα της, τον γιο της ηλικίας ενός έτους και την 5χρονη κόρη της. Το γκρουπ οδηγήθηκε κατ' ευθείαν στην είσοδο της αίθουσας στην οποία επιθυμούσε να μπει, λόγω της ειδικής ένδειξης που έφερε το αναπηρικό καροτσάκι του ξεναγού.

Η Disney επιτρέπει σε κάθε επισκέπτη που χρειάζεται καροτσάκι για να κινηθεί μέσα στο πάρκο της, να φέρει μαζί του το ανώτερο έξι άτομα, λαμβάνοντας το προνόμιο μιας πιο άμεσης εξυπηρέτησης.

Γεγονός που εκμεταλλεύονται κάποιοι για να αποκομίσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Οι υπεύθυνοι του πάρκου αναφέρουν ότι η "μαύρη αγορά" που οργανώνεται είναι οικονομικότερη από τα VIP Tours του ίδιου του Disney World.

Η VIP ξενάγηση κοστίζει από $310 μέχρι $380 την ώρα. Αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει εύλογα για την εκμετάλλευση της αναπηρίας ανθρώπων για χάρη του κέρδους.

Η εταιρεία που αναλαμβάνει την μίσθωση των AμεA έχει ήδη δικτυωθεί σε πολλά σχολεία στο Μανχάταν. Κεντρικό της μότο; "Ποιος θέλει να παρακάμψει όλες τις ουρές αναμονής με έναν συνοδό μας;".

Για την ώρα η ίδια η Disney δεν έχει σχολιάσει το γεγονός.

Αντιδράσεις και για τον "Μεγάλο Αδερφό"

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ και η πρωτοβουλία της Walt Disney Company να προσφέρει προαιρετικά στους επισκέπτες του πάρκου Disney World στο Ορλάντο της Φλόριντα τα λεγόμενα "βραχιόλια τεχνολογίας ταυτοποίησης ραδιοσυχνοτήτων" ή RFID.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα "MyMagic+" της Disney, θα εξοπλίζονται με ένα ηλεκτρονικό μπρασελέ που θα λειτουργεί ως κλειδί των επισκεπτών, εισιτήριο για το πάρκο και λογαριασμός πληρωμών - "τρία σε ένα".

Τα MagicBands θα περιλαμβάνουν προσωπικές πληροφορίες για τους πελάτες, όπως το όνομα του χρήστη και την ημερομηνία γέννησής τους, έτσι ώστε να διευκολύνει, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Disney, "μια ακόμη πιο συναρπαστική εμπειρία μέσα στο πάρκο".

Το RFID (ακρωνύμιο του Radio Frequency Identification, δηλαδή "ταυτοποίηση μέσω ραδιοσυχνοτήτων") είναι ένα σύστημα ασύρματης αναγνώρισης αντικειμένων που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από την Πολεμική Αεροπορία της Βρετανίας κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου, για την αναγνώριση και τη διάκριση των εχθρικών από τα φιλικά αεροπλάνα.

Έχει χρησιμοποιηθεί εδώ κι αρκετά χρόνια για την παρακολούθηση των αποθεμάτων των προϊόντων σε διάφορες βιομηχανίες, αλλά και σε ετικέτες που προσαρτώνται σε κονκάρδες, κάρτες διέλευσης, ακόμα και διαβατήρια.

Σύμφωνα με κάποιους οπαδούς θεωριών συνωμοσίας, η Disney, με το μπρασελέ αυτό, συμμετέχει οικειοθελώς σε μία από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες δοκιμές του μικροτσίπ RFID πριν από την εισαγωγή του, σε λίγα χρόνια από τώρα, σε κάθε κάτοικο της Δύσης.

Πηγή: nypost

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα