Mac and cheese greek style!

14:43 25/5/2013 - Πηγή: TNSite

Ελληνική παραλλαγή από τον Άκη Πετρετζίκη!

Υλικά

400 γραμμάρια μακαρόνια800 γραμμάρια νερό1 γάλα εβαπορέ1 κουταλιά του γλυκού κόρν φλάουρ2-3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα200 γραμμάρια τυριά που λιώνουν200 γραμμάρια φέτααρκετό πιπέριΥλικά για το συνοδευτικό τραγανό ψωμάκι5 φέτες ψωμί του τόστ2 κουταλιές της σούπας βούτυρομυρωδικά ξεράπιπέρι

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και τα 3/4 από το γάλα, βάζουμε αλατοπίπερο και ρίχνουμε τα μακαρόνια, βράζουμε 8′.

Στο

υπόλοιπο γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ, το ρίχνουμε στο μίγμα, προσθέτουμε και τη μουστάρδα και βράζουμε για 1′.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε λίγα-λίγα τα τυριά που λιώνουν. Στο τέλος προσθέτουμε τη φέτα.

Περνάμε από το μπλέντερ το ψωμί με τα μυρωδικά ώσπου να γίνει όμορφα θρύψαλα.

Το μεταφέρουμε σε ένα τηγανάκι με το βούτυρο και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να γίνει τραγανό.

Ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα πάνω στο πιάτο με τα μακαρόνια για να είναι πιο τραγανό ακόμα!

oisyntagesmoy.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα