NBA: Ο Κόμπι Μπράιαντ έγινε ο νεότερος παίκτης που έφτασε τους 30.000 πόντους

16:42 6/12/2012 - Πηγή: TNSite
Κανονικά ένα παιχνίδι των Λέικερς στη Νέα Ορλεάνη με τους νεανικούς Χόρνετς, που βρίσκονται σε στάδιο ανασυγκρότησης, θα ήταν απλά ένα ματς. Και όμως δεν ήταν απλά ένα ματς. Για τον κορυφαίο παίκτη των Λέικερς, ίσως και για ολόκληρο το ΝΒΑ, θα ήταν πιθανότατα ένα ματς που ο δεν θα ξεχάσει ποτέ στη ζωή του. Αυτό γιατί πριν την αναμέτρηση, ο Κόμπι Μπράιαντ, που διανύει την 17η σεζόν της καριέρας του, αν και μόλις 34, καθώς δεν πήγε σε Κολλέγιο και μπήκε
στο ΝΒΑ στα 18 του, είχε 29.987 πόντους. Τουτέστιν, ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερ όλων των εποχών χρειαζόταν 13 πόντους για να φτάσει τους 30.000 πόντους και να γίνει ο νεότερος που τα καταφέρνει, σε ηλικία 34 ετών και 104 ημερών, παίρνοντας το ρεκόρ από έναν άλλο «θρύλο» του ΝΒΑ, τον Ουίλτ Τσάμπερλεϊν, ο οποίος είχε ξεπεράσει τους 30.000 πόντους σε ηλικία 35 ετών και 179 ημερών. Αν σκεφτεί κανείς ότι φέτος, σε 19 αγώνες των Λέικερς, έχει μέσο όρο 28 πόντων ανά αγώνα, ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα συνέβαινε. Και συνέβη 1 λεπτό και 16 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με τους Χόρνετς (που σύμφωνα με τις φήμες, σε λίγο καιρό θα ονομάζονται Πέλικανς).
Οι προηγούμενοι τέσσερις που κατάφεραν να «σπάσουν» το φράγμα των 30.000 πόντων, ήταν ο Γουίλτ Τσάμπερλεϊν στα 35 και 179 ημέρες, ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ στα 36 και 217 ημέρες, ο Καρλ Μαλόουν στα 36 και 189 ημέρες και βέβαια ο Μάικλ Τζόρνταν στα 38 και 321 ημέρες. Ο Κόμπι σκόραρε αλλους 4 πόντους και ολοκλήρωσε το ημίχρονο με 17, για να τελειώσει με 29 και να φτάσει τους 30.016 πόντους στην καριέρα του.
Τώρα όσον αφορά αυτό που έρχεται στο μυαλό όλων μετά το πρόσφατο επίτευγμα του Μπράιαντ, το αν θα καταφέρει δηλαδή να ξεπεράσει τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, ως ο αθλητής με τους περισσότερους πόντους στην ιστορία του ΝΒΑ, που κατέχει ο πρώην σέντερ των Λέικερς με 38.387, τα πράγματα είναι δύσκολα. Ο Μπράιαντ, αν και φέτος έχει μέσο όρο πόντων 28 ανά αγώνα και πέρυσι είχε 27,9, συνολικά έχει μέσο όρο καριέρας 25,4 πόντους σε 1032 ματς. Αν λοιπόν ο Κόμπι θέλει να ξεπεράσει τον Τζαμπάρ, θα χρειαστεί να συνεχίσει να σημειώνει τουλάχιστον 25,4 πόντους μέχρι τη σεζόν 2016-17. Εάν καταφέρει κάτι τέτοιο, τότε θα ξεπεράσει τον θρυλικό Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.
Ο βασικός στόχος του Μπράιαντ αυτή τη στιγμή είναι να πιάσει τον Μάικλ Τζόρνταν σε πρωταθλήματα με έξι, καθώς ο «μπλακ μάμπα» έχει αυτή τη στιγμή πέντε. Εάν επιτύχει τον συγκεκριμένο στόχο, είναι πολύ πιθανό η επόμενη πρόκληση του αστέρα των Λέικερς θα είναι να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του πρωταθλήματος.
«Είναι φανταστικό» τόνισε ο Μπράιαντ και συνέχισε: «Αυτοί είναι παίκτες για τους οποίους τρέφω μεγάλο σεβασμό και όπως είναι λογικό μεγάλωσα έχοντάς τους ως τα είδωλά μου, παρακολουθώντας τους και μαθαίνοντας πάρα πολλά από αυτούς». Απο τη Νέα Ορλεάνη δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Κομισάριος του ΝΒΑ, Ντέιβιντ Στερν, που όπως είναι λογικό, περίμενε ότι ο Κόμπι με τους 28 πόντους μέσο όρο, θα μπορούσε να σημειώσει 13 και να σπάσει το ρεκόρ. «Ως ταλέντο και φύση ανταγω
Keywords
Τυχαία Θέματα