Panacotta με σάλτσα φρέσκιας φράουλας!

06:42 2/10/2013 - Πηγή: TNSite

Ένα λαχταριστό γλυκό για όλη την οικογένεια…

Υλικά

Για Panacotta με σάλτσα φρέσκιας φράουλας

2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος

1/3 φλιτζ. ζάχαρη

1 κλωνάρι βανίλιας

2 φύλλα ζαλατίνης (10 γραμμ.)

Για τη σάλτσα φράουλας

1 φλιτζ. φράουλες

1 κ.σ. ζάχαρη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οδηγός «επιβίωσης»… στην κουζίνα!

Προετοιμασία

1. Βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνης και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 10΄. Στο μεταξύ, ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα την
κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το κλωνάρι βανίλια, το οποίο σκίζουμε με μαχαίρι στη μέση. Τα αφήνουμε να ζεσταθούν σε χαμηλή φωτιά και πριν πάρουν βράση απομακρύνουμε την κατσαρόλα από το μάτι.

2. Αφαιρούμε το κλωνάρι βανίλιας από την κρέμα και ρίχνουμε μέσα τα φύλλα ζελατίνης, αφού τα έχουμε στύψει καλά. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζελατίνη. Στη συνέχεια, σουρώνουμε το μίγμα και το αδειάζουμε μέσα σε 4 φορμάκια. Τα αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν για τουλάχιστον 3 ώρες.

3. Όσο κρυώνει η κρέμα μας, φτιάχνουμε την κρέμα φράουλας. Πλένουμε καλά τις φράουλες και αφαιρούμε το κοτσάνι. Τις βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη και τις χτυπάμε καλά να λιώσουν. Στη συνέχεια, περνάμε τη σάλτσα από σουρωτήρι για να αφαιρέσουμε τα σποράκια. Προσθέτουμε λίγες σταγόνες λεμόνι και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

4. Για να σερβίρουμε το γλυκό, ξεφορμάρουμε την panacotta, βουτώντας κάθε φορμάκι σε ένα μπολ με ζεστό νερό για 5΄΄. Στη συνέχεια, αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο και περιχύνουμε με τη σάλτσα φράουλας. Γαρνίρουμε με 2-3 φρέσκες φράουλες επάνω και στο πλάι.

myself.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οδηγός «επιβίωσης»… στην κουζίνα!

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα