Robert Downey Jr: εγκαταλείπει τη στολή του Iron Man!

20:50 21/4/2013 - Πηγή: TNSite

Αποχωρεί ο Iron Man; O Robert Downey Jr, ο ηθοποιός που τον ενσάρκωσε με επιτυχία στη μεγάλη οθόνη, εγκαταλείπει τη στολή του δημοφιλούς ήρωα, καθώς δεν επιθυμεί να «ξεχειλώσει» το πετυχημένο κινηματογραφικό franchise.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο δημοφιλής ηθοποιός πάγωσε το χαμόγελο των φανατικών του Iron Man, καθώς άφησε να εννοηθεί ότι η κινηματογραφική πορεία

του Tony Stark μάλλον έφτασε στο τέλος της. Πιο συγκεκριμένα ο ηθοποιός, εξέφρασε στο περιοδικό GQ το φόβο ο ρόλος του «Iron Man» να γίνει βαρετός. Ερμήνευσε μάλιστα τον τραυματισμό του στα γυρίσματα της τρίτης συνέχειας του έργου ως «σημάδι» από το σύμπαν ότι πρέπει να σταματήσει.

«Πόσες ταινίες του ίδιου είδους μπορώ να κάνω; Πόσες συνέχειες της συνέχειας θα είναι όντως ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές;», αναρωτήθηκε ο Downey Jr, που παρά τα πολλά χρόνια παρουσίας στη κινηματογραφική βιομηχανία, αναδείχθηκε σε σούπερ σταρ στα 40 του χάρη στο ρόλο του «Iron Man».

Ο Downey Jr έχει φορέσει συνολικά τη στολή το «Iron Man» τέσσερις φορές, στις τρεις προσωπικές ταινίες του ήρωα αλλά και στο περσινό «Avengers», στα ελληνικά «Εκδικητές», στο όποιο ο Tony Stark συναντήθηκε με τους Thor, Captain America και τον Hulk για να αντιμετωπίσουν μια εξωγήινη εισβολή. Η ταινία σκαρφάλωσε στην κορυφή του καλοκαιρινού box office και κατέχει την τρίτη θέση στις πιο εισπρακτικές όλων των εποχών, με έσοδα που ξεπερνούν το 1,5 δις δολάρια.

Παρά τα υπέρογκα έσοδά της, έκπληξη προκαλεί η αμοιβή του Downey Jr για την ταινία. Ο ηθοποιός παραδέχεται ότι έλαβε αμοιβή 50 εκατομμυρίων χάρη στο συμβόλαιό του με τη Marvel που του εξασφάλιζε ποσοστό από τα κέρδη. Ακόμα κι ο ίδιος δεν το πιστεύει: «είναι τρελό», δηλώνει, «μάλλον με θεωρούν στρατηγικό κόστος».

Το «Iron Man 3» θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 25 Απριλίου από τη Feelgood Entertainment. Ιδιαίτερo ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει η κυκλοφορία της ταινίας στη Ιαπωνία, καθώς θα είναι το πρώτο φιλμ που θα προβάλλεται στην πλατφόρμα 4DX. Η αίθουσα θα μετατρέψει την ταινία σε ξεχωριστή εμπειρία, εφόσον θα περιλαμβάνει καθίσματα με κλίση, άνεμο να φυσά, τεχνητή ομίχλη, ακόμα και εφέ οσμής.

clickatlife.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα