Αδειάζει η Αθήνα

09:35 3/5/2013 - Πηγή: TNSite

Εχθές Μεγάλη Πέμπτη τα τρένα για Θεσσαλονίκη έφυγαν με πληρότητα 100%, ενώ για σήμερα Μεγάλη Παρασκευή τα εισιτήρια που έχουν μείνει διαθέσιμα είναι πολύ λίγα, παρά την αύξηση των θέσεων σε ποσοστό 15%. Και στα ΚΤΕΛ ισχύει κάτι ανάλογο. Σήμερα θα πραγματοποιηθούν 421 δρομολόγια (100 έκτακτα), ενώ για αύριο Μεγάλο Σάββατο έχουν προγραμματιστεί 230 τακτικά δρομολόγια

και 30 έκτακτα.

Τα πλοία της μεγάλης …φυγής

Η κίνηση των επιβατικών πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά είναι πολύ αυξημένη, αφού η καλοκαιρία αποτελεί έναν ακόμη καλό λόγο για πασχαλινές διακοπές σε κάποιο κοντινό ή μακρινό νησί του Αιγαίου. Εχθές (Μ. Πέμπτη) τα πλοία για Αργοσαρωνικό και Κυκλάδες έφευγαν από τον Πειραιά με πληρότητα που άγγιζε το 100%. Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης δήλωσε ότι η κίνηση φέτος από το λιμάνι του Πειραιά σε σχέση με πέρυσι είναι αυξημένη κατά 25% και «αυτό είπε είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό», προσθέτοντας: «Εκτιμώ ότι το τριήμερο και η επιστροφή δεν θα έχει το παραμικρό πρόβλημα και όλα θα κυλήσουν ομαλά».

Από τις 26/4 έως την Πρωτομαγιά, από το λιμάνι του Πειραιά για τη νησιωτική Ελλάδα έγιναν 74 δρομολόγια και αναχώρησαν συνολικά 77.600 επιβάτες, 10.828 ΙΧ αυτοκίνητα, 3.174 φορτηγά και 2.127 δίκυκλα. Κατά το ίδιο διάστημα πέρυσι έγιναν 55 δρομολόγια, διακινήθηκαν 56.608 επιβάτες, 7.213 αυτοκίνητα, 2.636 φορτηγά και 1.377 δίκυκλα.

Να σημειώσουμε ότι από χθες Μεγάλη Πέμπτη έως την Τρίτη του Πάσχα, έχουν προγραμματιστεί από το λιμάνι του Πειραιά συνολικά 71 δρομολόγια για τα νησιά. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γραφείου Τύπου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής Νίκο Λαγκαδιανό, η πληρότητα των πλοίων προς τις Κυκλάδες και τη Σάμο Ικαρία φτάνει το 100%, ενώ για τους υπόλοιπους προορισμούς αγγίζει το 75% με 80%.

Επί ποδός η Τροχαία

Μέχρι χθες (Μ. Πέμπτη) από τα διόδια είχαν περάσει τουλάχιστονό 400.000 αυτοκίνητα, ενώ σήμερα Μεγάλη Παρασκευή αναμένεται να φύγουν και οι τελευταίοι εκδρομείς με τα τετράτροχά τους. Η Τροχαία από την πλευρά της θα θέσει σε ισχύ έκτακτα μέτρα για τη διευκόλυνση της κίνησης των «εξοδούχων» του Πάσχα. Μονάδες του ΕΚΑΒ θα βρίσκονται φέτος στο εθνικό οδικό δίκτυο, στο πλαίσιο μιας συντονισμένης υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας για τη μεγιστοποίηση της οδικής ασφάλειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα