Άγρια κόντρα Τσίπρα - Στουρνάρα για το κλείσιμο της ΕΡΤ

11:42 14/6/2013 - Πηγή: TNSite

Δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ εξαπέλυσε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του για το «λάθος του ΔΝΤ».

Στη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του για το "λάθος του ΔΝΤ", ο Αλέξης Τσίπρας

επισήμανε ότι αυτά με τη διακοπή του σήματος της δημόσιας τηλεόρασης είναι πρωτοφανή πράγματα που δεν τα έχει ξαναδεί ο κόσμος. "Είστε υπόλογοι απέναντι στον λαό και τη δημοκρατία", υπογράμμισε.

Από τη μία, τόνισε ο αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπακούτε στις εντολές της τρόικας για τις ανθρωποθυσίες και ταυτόχρονα ετοιμάζεστε να μετατρέψετε την ΕΡΤ σε φερέφωνο που θα παρουσιάζει την κυβερνητική γραμμή, έχοντας καταλάβει όλες τις δημόσιες συχνότητες, για να ελέγχετε την ενημέρωση των πολιτών.

"Καταρχήν θα ήθελα να σας πω κατηγορηματικά ότι η ελληνική ραδιοτηλεόραση δεν κλείνει αλλά ανασυγκροτείται.

Δίνουμε τη δυνατότητα στην ΕΡΤ να αναγεννηθεί που είχε απαξιωθεί στα μάτια του Έλληνα φορολογούμενου. Πολύ σύντομα θα γίνει η επανασύσταση του νέου φορέα. Η λειτουργία ενός καινούριου δημόσιου φορέα θα άρει και τις όποιες αδικίες.

Η απόφαση για την προσωρινή κατάργηση της ΕΡΤ δεν είναι ευχάριστη σε κανέναν μας. Δεν ήταν μία εύκολη απόφαση για την κυβέρνηση. Μία αλλαγή εν κινήσει δεν θα ήταν εφικτή", σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας από την πλευρά του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε και το e-mail του ΥΠΟΙΚ με το οποίο προειδοποιούσε όσους αναμεταδίδουν το απεργιακό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

"Στείλαμε το e-mail γιατί ως ειδικός διάδοχος το ΥΠΟΙΚ πρέπει να προστατέψει την περιουσία του... δεν μπορεί κάποιος να μεταδίδει χωρίς άδεια", επισήμανε ο Γιάννης Στουρνάρας.

"Αυτά να τα πείτε στους φίλους σας τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σταθμών που δεν έχουν άδεια και είναι παράνομοι", του απάντησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Επισήμανε ακόμα πως η πρακτική της κυβέρνησης θυμίζει άλλες εποχές, απευθύνοντας ερώτηση στον Γιάννη Στουρνάρα αν είναι περήφανοι που τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στηρίζει η Χρυσή Αυγή.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα