Αλλάζοντας όψη στο Κτήριο Αβέρωφ

11:56 4/6/2013 - Πηγή: TNSite

Μέσα σε μόλις δυο μέρες το κτίριο άλλαξε εντελώς όψη και έγινε καθαρό, αφού απαλλάχθηκε από τα συνθήματα με τα οποία είχε βανδαλιστεί. Έτσι είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους προσκεκλημένους των βραβείων Europa Nostra, η οποίοι χάρη στον επιχειρηματία δε θα αντικρίσουν το κτίριο με δυσάρεστη όψη.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο επιχειρηματίας κινητοποιήθηκε διαβάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» που έγραφε για την επικείμενη επίσκεψη των Ευρωπαίων προσκεκλημένων, και έτσι τηλεφώνησε την επόμενη μέρα στην εφημερίδα για να γνωστοποιήσει

την πρόθεση της εταιρείας του να προχωρήσει στον καθαρισμό των όψεων του λαμπρού κτιρίου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Μάλιστα, η επιχείρηση του κ. Ιω. Τσεπέρκα, όπως αναφέρει το σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής, δεν έχει καμιά σχέση με τον καθαρισμό κτιρίων, αφού πρόκειται για εταιρεία κατασκευής φωτεινών επιγραφών. Ο ίδιος δηλώνει στην εφημερίδα ότι το έκανε για να μην εκτεθεί η πόλη του. Οι 30 εργαζόμενοι και μερικοί εθελοντές ξεκίνησαν Σάββατο πρωί και ολοκλήρωσαν τη δουλειά την επόμενη το μεσημέρι.

Θα είχε ενδιαφέρον αυτό να γινόταν και σε άλλα σημεία της Αθήνας που συνθήματα «κακοποιούν» κτίρια πολιτιστικής κληρονομιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα