Ανάλυση/Εκτίμηση ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ

16:11 30/4/2013 - Πηγή: TNSite
100. ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (21:45)-LiVE Streaming- SporTV#1 / SporTV#2

*Ρεάλ Μαδρίτης και Ντόρτμουντ συναντήθηκαν και στη φάση των ομίλων φέτος, με τους Γερμανούς να κερδίζουν τις εντυπώσεις με 2-1 στη Βεστφαλία και 2-2 στο «Μπερναμπέου».

* Το 1998 είχαν ξαναβρεθεί αντιμέτωπες στα ημιτελικά, με τη Ρεάλ να επικρατεί 2-0 στη Μαδρίτη και να κρατά το 0-0 στον επαναληπτικό της Γερμανίας.

* Οι Μαδριλένοι μετρούν στην έδρα τους 18 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες απέναντι σε γερμανικές ομάδες.

*Μόνο

μια ομάδα στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ έχει καταφέρει να προκριθεί, ενώ έχασε 4-1 στο πρώτο παιχνίδι. Ήταν η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια το 2004, όταν επικράτησε 4-0 της Μίλαν στην Ισπανία, ανέτρεψε το 4-1 του Μιλάνου και πήρε θριαμβευτική πρόκριση.

*Στο πλαίσιο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε ιστορική ανατροπή τη σεζόν 1975-1976, όταν ενώ είχε ηττηθεί 4-1 εκτός έδρας από την Ντέρμπι Κάουντι, στον επαναληπτικό του «Μπερναμπέου» ισοφάρισε το σκορ και στην παράταση προκρίθηκε με 5-1.

Γήπεδο: “Estadio Santiago Bernabéu”
Προϊστορία: 1-1-0 (Τελευταία δεκαετία)

Διαιτητής (Howard Webb– Αγγλία): Ο Άγγλος Χάουαρντ Γουέμπ ήταν η επιλογή της UEFA να «σφυρίξει» τον επαναληπτικό ημιτελικό ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Ντόρτμουντ. Ο 42χρονος ρέφερι έχει διευθύνει φέτος άλλη μια φορά αγώνα της Μπορούσια, στους «16» απέναντι στη Σαχτάρ στο Ντόνετσκ (2-2). Πέρυσι ήταν διαιτητής στο Ντόρτμουντ-Μαρσέιγ 2-3 για τους ομίλους, αλλά και τον ημιτελικό Μπάγερν-Ρεάλ Μαδρίτης 2-1. Βοηθοί του Γουέμπ θα είναι οι συμπατριώτες του, Ντάρεν Καν, Μάικλ Μάλαρκεϊ, Μάικ Ντιν και Μάικλ Όλιβερ.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Το… όγδοο θαύμα αναζητά σήμερα η Ρεάλ Μαδρίτης, που καλείται να ανατρέψει το «βαρύ» 4-1 του πρώτου αγώνα στη Γερμανία και να αφήσει εκτός συνέχειας την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Η εικόνα των Μαδριλένων στον αγώνα της περασμένης εβδομάδας ήταν απλά απογοητευτική. Με μόλις μια τελική προσπάθεια εντός εστίας (το γκολ) και τραγική αμυντική συμπεριφορά σε όλες τις γραμμές, δεν υπήρχε περίπτωση να… γλυτώσει μέσα στο «καμίνι» του Βεστφάλεν, κόντρα σε μια «δαιμονισμένη» Μπορούσια και έναν… διαστημικό Λεβαντόφσκι που έκανε «σμπαράλια» την ισπανική άμυνα.

Ποτέ μη λες ποτέ στο ποδόσφαιρο, ειδικά όταν υπάρχουν ομάδες σαν τη Ρεάλ Μαδρίτης, οι παίκτες της οποίας θέλουν να βγάλουν τον εγωισμό τους μέσα στο γήπεδο, έτσι ώστε να αποκτήσουν ελπίδες πρόκρισης. Λίγο μετά τη νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης οι «μερένχες» ανάρτησαν στο διαδίκτυο ένα βίντεο με τους παίκτες της ομάδας να ζητούν τη συμπαράσταση των οπαδών τους στο κρισιμότερο ματς της φετινής σεζόν για τον σύλλογο. «Μόνο με εσάς θα πετύχουμε», ανέφερε το μήνυμα των Μαδριλένων, που κατέληγε με τους παίκτες να απευθύνονται προς τον κόσμο: «Εσείς είστε η δύναμή μας».

Παρών θα είναι φυσικά και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος προφυλάχθηκε στην αναμέτρηση με την Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά είναι απόλυτα έτοιμος για το σημερινό ματς. Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Ζοζέ Μουρίνο, εξήγησε: «Κανένας από τους παίκτες μου δεν έχει δείξει σημάδια ότι δεν το πιστεύει, πως τα έχει παρατήσει. Και αυτό είναι κάτι που με κάνει να έχω εμπιστοσύνη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Εάν πετύχουμε ένα – δύο γκολ μπορούμε και θα το παλέψουμε ως το τελευταίο λεπτό. Εάν παίξουμε όπως στο πρώτο παιχνίδι στη Γερμανία τότε δεν έχουμε καμία ελπίδα. Το ποδόσφαιρο είναι τέτοιο… Όλα μπορούν να συμβούν».

Προηγούμενο ματς: Αγωνιζόμενη με πολλές αλλαγές στη σύνθεση της, η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε για ακόμη μια χρονιά νικηφόρα από το «Βιθέντε Καλντερόν», όπου επικράτησε 2-1 της Ατλέτικο Μαδρίτης στο ντέρμπι της πόλης. Ο Φαλκάο έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους μόλις στο 4’, αλλά η ισοφάριση ήρθε γρήγορα (13’) με το αυτογκόλ του Χουάνφραν. Ο Ντι Μαρία στο 63’ «χάρισε» τη νίκη στη Ρεάλ.

Στατιστικό: Από 7 σερί Over 2,5 προέρχεται η Ρεάλ Μαδρίτης για όλες τις διοργανώσεις. Στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ μετράει 10/11 G/G.

Απουσίες (1): Τραυματίας ο Μαρσέλο (ΑΜ 13/0).

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Λόπεθ – Εσιέν, Βαράν, Ράμος, Κοεντράο – Κεντίρα, Αλόνσο – Ντι Μαρία, Οζίλ, Ρονάλντο – Ιγκουαΐν.

* Από έξι σερί νίκες προέρχεται η Ντόρτμουντ για όλες τις διοργανώσεις.

* Αήττητη είναι στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ η γερμανική ομάδα, που σε σύνολο 11 αναμετρήσεων για ομίλους και νοκ άουτ φάσεις, μετράει 7 νίκες και 4 ισοπαλίες. Όλες οι ισοπαλίες ήρθαν εκτός έδρας.

*Επί ισπανικού εδάφους η Μπορούσια μετράει 1 νίκη, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες.

* Η Ντόρτμουντ σε διπλούς αγώνες στην Ευρώπη απέναντι σε Ισπανούς έχει 4 προκρίσεις και 2 αποκλεισμούς.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Πολύ δύσκολα θα χάσει αυτή την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, έπειτα από 13 χρόνια, η Μπορούσια Ντόρτμουντ. Αυτή θα είναι η τέταρτη φετινή αναμέτρηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης, με τους Γερμανούς να αποδεικνύουν σε κάθε μία από τις τρεις προηγούμενες ότι ίσως να είναι καλύτερη ομάδα από τους «μερένχες». Το απέδειξαν περίτρανα στο ματς της περασμένης εβδομάδας, όταν «έπνιξαν» τους Μαδριλένους, τους «στρίμωξαν» στα σχοινιά και τους… σφυροκοπούσαν ανελέητα! Αν δεν προέκυπτε το λάθος στην άμυνα για το γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο, τότε το πιθανότερο είναι ότι η… μαγική Ντόρτμουντ δε θα είχε δεχτεί καν γκολ.

«Οι παίκτες μου δεν μπορούν να αποτύχουν αύριο, μπορούν μόνο να δώσουν ό,τι καλύτερο έχουν και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό. Δεν έχουμε την εντύπωση ότι έχουμε περάσει ήδη στον τελικό. Δεν είμαστε ακόμη στον τελικό και το ξέρουμε. Για αυτό και θα δώσουμε τη μάχη μας», είπε ο Γιούργκεν Κλοπ στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Αμφίβολη η συμμετοχή του δεξιού αμυντικού, Πίζτσεκ, ο οποίος είναι τραυματίας, αλλά συμπεριλήφθηκε κανονικά στην αποστολή, καθώς ο κόουτς της Μπορούσια είναι αποφασισμένος να τον περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή. Σε περίπτωση που δεν προλάβει να είναι έτοιμος, τη θέση του στη βασική ενδεκάδα θα πάρει ο Γκροσκρόιτζ.

Προηγούμενο ματς: Χρησιμοποιώντας σχεδόν αποκλειστικά τις «ρεζέρβες» (μόνο ο Χούμελς έπαιξε βασικός), η Μπορούσια πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Φορτούνα Ντίσελντορφ με 2-1. Προηγήθηκε με τον Σαχίν στο 20’, ο Μπλαζικόφσκι στο 70’ έκανε το 2-0, ενώ η Φορτούνα μείωσε στο 88’ με τον Μπότζεκ.

Στατιστικό: Σε 24 εκτός έδρας παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις, η Ντόρτμουντ δεν κατάφερε να σκοράρει μόνο σε 2 εξ’ αυτών.

Αμφίβολοι (1): Λογικά θα είναι στην αποστολή ο αμυντικός Πίζτσεκ (27/2), αλλά δύσκολα θα βρεθεί στην ενδεκάδα.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Βαϊντερφέλερ – Γκροσκρόιτζ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ – Γκούντογκαν, Μπέντερ – Μπλαζικόφσκι, Γκέτσε, Ρόις – Λεβαντόφσκι.

Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα και περιηγηθείτε στα ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ του αγώνα. Απο την οριζόντια μπάρα που ειναι μέσα στην στηλη ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ μπορείτε να βρείτε όλα τα ζευγάρια αγώνων που σας ενδιαφέρουν:

Εκτίμηση TNSite1/1 (2.20)
Keywords
Τυχαία Θέματα