Αναμένει την κήρυξη έκτακτης ανάγκης ο δήμος Ζαχάρως

11:21 1/11/2013 - Πηγή: TNSite
Στο προσωρινό τέλος του φτάνει, όπως όλα δείχνουν, το σοβαρό πρόβλημα με τα σκουπίδια στο δήμο Ζαχάρως, καθώς σύμφωνα με σχετικό έγγραφο που εστάλη από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η απαραίτητη έγκριση για το θέμα της κήρυξης του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την Πολιτική Προστασία έχει δοθεί με αποτέλεσμα να αναμένεται η απόφαση του Περιφερειάρχη.

Ακόμη και εντός της ημέρας ο Περιφερειάρχης θα εφαρμόσει την προβλεπόμενη για την κήρυξη του δήμου σε

κατάσταση έκτακτης ανάγκης, νομοθεσία, προκειμένου να αρθούν οι κίνδυνοι που παραμονεύουν.

Επίσης, σύμφωνα με το patrisnews.com, θα δοθεί εντολή από το δήμο Ζαχάρως για την αποκομιδή των απορριμμάτων και τον καθαρισμό του δήμου.

Πριν από περίπου δέκα ημέρες σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχάρως, το ζήτημα της κήρυξης του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είχε εγκριθεί κατά πλειοψηφία.

Η δυσκολία διαχείρισης των απορριμμάτων οδήγησε το δήμο σε αυτή την προσωρινή λύση, ώστε να δοθεί με αυτό τον τρόπο το απαραίτητο χρονικό περιθώριο για την εύρεση μιας μόνιμης λύσης.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε σταλεί στην Πολιτική Προστασία και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και με την έγκρισή της ο δήμος θα εναποθέτει τα απορρίμματα στον ΧΑΔΑ της Αγίας Παρασκευής για τρεις ακόμα μήνες.

Μερική αποκομιδή για την Εθνική Επέτειο!Την προηγούμενη Παρασκευή, από νωρίς το πρωί, τα δύο απορριμματοφόρα του δήμου άρχισαν την αποκομιδή των σκουπιδιών, καθαρίζοντας τους κεντρικότερους δρόμους και τα σχολεία της Ζαχάρως και της Φιγαλείας εν όψει εθνικής εορτής.

Τα σκουπίδια έχουν κατακλύσει τους δρόμους και η δυσοσμία είναι πλέον ανυπόφορη. Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος εκφράζουν τα παράπονά τους με αποτέλεσμα να απαιτείται η άμεση έγκριση του αιτήματος του δήμου.

(φωτογραφία αρχείου)

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα