Αντιδράσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ για την απόφαση απεργίας της ΟΛΜΕ

21:16 10/5/2013 - Πηγή: TNSite

Η Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε νέα επίθεση με αφορμή τη στήριξή του στις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών.

"Μόνο θλίψη προκαλεί ο εκβιασμός που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ στους χιλιάδες μαθητές των Πανελληνίων εξετάσεων και τις οικογένειές τους", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

"Με

αδίστακτο τρόπο, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποκινούν την ομηρεία των μαθητών και δεν διστάζουν (όπως ο κ. Κουράκης στο ραδιόφωνο real fm) να εκστομίσουν φράσεις όπως “για μας πρώτα είναι ο εκπαιδευτικός και μετά ο μαθητής”", συμπληρώνεται.

Σύμφωνα με τη Ν.Δ., "για τον ΣΥΡΙΖΑ προτεραιότητα αποτελεί το "ΟΧΙ σε όλα" και το μικροκομματικό συμφέρον στην πλάτη της κοινωνίας, ενώ για μας προτεραιότητα είναι η ίδια η κοινωνία, το δημόσιο συμφέρον και η προστασία των μαθητών και των οικογενειών τους".

ΠΑΣΟΚ: Αδιανόητη η απόφαση της ΟΛΜΕ

Κάλεσμα στην ΟΛΜΕ να ανακαλέσει την "αδιανόητη" απόφασή της για απεργία στη διάρκεια των Πανελλαδικών απευθύνει το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι οι διεκδικήσεις και τα αιτήματα των καθηγητών μπορούν και επιβάλλεται να τεθούν με άλλους τρόπους ή σε άλλο χρονικό διάστημα.

"Η αδιανόητη απόφαση της ΟΛΜΕ να προκηρύξει απεργία την περίοδο διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων θίγει ευθέως τους μαθητές στην πιο κρίσιμη στιγμή της πορείας τους", σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει επίσης ότι "η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας καταδικάζει τις πρακτικές αυτές που δεν είναι δυνατόν να γίνουν ανεκτές από την συντεταγμένη πολιτεία'.

Τέλος, υπογραμμίζει πως "σε κάθε περίπτωση οι εξετάσεις πρέπει να πραγματοποιηθούν".

ΔΗΜΑΡ: Ακραίες και εκβιαστικές ενέργειες από την ΟΛΜΕ

Κάλεσμα στην ΟΛΜΕ να επανεξετάσει τη στάση απηύθυνε η ΔΗΜΑΡ μετά την ανακοίνωση της πρότασης για απεργιακές κινητοποιήσεις τις ημέρες των πανελλαδικών εξετάσεων, τονίζοντας πως πρόκειται για "μία επιλογή που πλήττει κατάφορα τους μαθητές και τις οικογένειές τους".

"Η διεκδίκηση αιτημάτων ουδεμία σχέση μπορεί να έχει με ακραίες και εκβιαστικές ενέργειες που βάζουν την κοινωνία απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα και δεν συμβάλλουν στις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για την ουσιαστική αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης", τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

"Αυτές τις κρίσιμες ώρες καλούμε την ηγεσία της ΟΛΜΕ να επανεξετάσει τη στάση της και να μην προβεί σε ενέργειες που προσβάλλουν την ίδια την κοινή λογική", συνεχίζει η Δημοκρατική Αριστερά.

Απευθύνει, τέλος, κάλεσμα και στις δυο πλευρές να εξαντλήσουν τα περιθώρια διαλόγου, προκειμένου να βρεθεί συναινετική λύση στα ζητήματα που έχουν ανακύψει.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα