Αποχωρεί η ΔΗΜΑΡ-Όλα τα σενάρια - θρίλερ για την κυβερνητική πλειοψηφία

23:05 20/6/2013 - Πηγή: TNSite
Εξουσιοδότηση να συνεχίσει το ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο Βενιζέλος, αντιδρούν βουλευτές του. Συνεδριάζουν οι Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ και οι υπουργοί της Ν.Δ. στο Μαξίμου.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις καθώς οι δηλώσεις του Φ. Κουβέλη δείχνουν το δρόμο της

εξόδου της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση. Πλέον όλα τα σενάρια είναι ανοικτά, μεταξύ των οποίων και αυτό των εκλογών, καθώς η κυβέρνηση μένει μόνον με τη στήριξη των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο κ. Ευ. Βενιζέλος ενημέρωσε, νωρίτερα, τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι η ΔΗΜΑΡ προτίθεται να εγκαταλείψει την τρικομματική κυβέρνηση και φέρεται να ζήτησε εξουσιοδότηση προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα. Κατά τις ίδιες πηγές ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης και δεύο τουλάχιστον δήλωσαν ότι δεν προτίθεται να πειθαρχήσουν, περιορίζοντας την τυπική κοινοβουλευτική δύναμη των δόυ κομμάτων από τους 153, στους 150 βουλευτές. Αν και μπορεί να επιδιωχθεί η στήριξη βουλευτών που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί. Αυτή τη στιμή είναι σαφές ότι οι πιθανότητες είναι εις βάρος της κυβέρνησης.

Στις δηλώσεις του ο Φ. Κουβέλης ανέφερε: «Στη σύσκεψη δεν πρόεκυψε ο κοινός πολιτικός τόπος, αναφορικά με το ζήτημα της ΕΡΤ. Επανέφερα την πρόταση της ΔΗΜΑΡ ότι η αναδιοργάνωση, η δημιουργία του νέο φορέα πρέπει να γίνει με τη ΕΡΤ σε κίνηση κα παρόντες όλοι οι εργαζόμενοι. Το μαύρο ήταν συγκεκριμένη επιλογή όπως και η βίαιη διακοπή. Το μαύρο και ότι αυτό μπορεί να συμβολίζει παραμένει στους τηλεοπτικούς δέκτες. Δεν επήλθε συμφωνία και επέμενα. Δεν τελεσφόρησε. Η ΔΗΜΑΡ δεν εγκαταλείπει τη μεταρρυθμιστική της πολιτική».

kathimerini

Keywords
Τυχαία Θέματα