Μπάσκετ: Οι μεταγγραφικοί στόχοι των αιωνίων

19:01 15/4/2013 - Πηγή: TNSite

Συγκλονιστικές είναι οι εξελίξεις στο παρασκήνιο της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός να προκριθούν στο φάιναλ φορ της ευρωλίγκας, κι ενώ ουσιαστικά οπαδοί και μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν την -εσφαλμένη, όπως αποδεικνύεται- εντύπωση ότι η ευρωπαϊκή πρόκριση είναι ο... κόσμος όλος για τους αιωνίους του ελληνικού μπάσκετ.

Σύμφωνα

με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, στα δύο στρατόπεδα επικρατεί τεράστια κινητικότητα σε επίπεδο κορυφής, εντός κι εκτός παρκέ, και οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες τις επόμενες εβδομάδες. Θα οριοθετήσουν δε αλυσιδωτές αντιδράσεις στις μεταξύ τους ισορροπίες και τη μάχη του τίτλου εντός των συνόρων.

Ξεκινούμε τις αποκαλύψεις με τον Παναθηναϊκό:

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι κυριολεκτικά ενθουσιασμένος με την λειτουργία της εκ βάθρων ανανεωμένης ομάδας του, την αγωνιστική της ταυτότητα, την άμεση προσαρμογή του Αργύρη Πεδουλάκη στις αγωνιστικές απαιτήσεις μιας ομάδας πρωταθλητισμού και η νίκη στη Βαρκελώνη "άνοιξε την όρεξή του" για περισσότερες και μεγαλύτερες διακρίσεις, ακόμα και σε εποχές περιορισμένων οικονομικών επιλογών.

(Σ.Σ. Επιλέγουμε τη λέξη "επιλογών" και όχι "δυνατοτήτων", γιατί οι περικοπές στο τριφύλλι δεν έχουν σχέση με την οικονομική επιφάνεια και δυνατότητα της οικογένειας των Γιαννακοπουλαίων, αλλά αποτελούν επιλογή-προσαρμογή στα πλαίσια της νέας ελληνικής πραγματικότητας).

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αλλά και ο Αργύρης Πεδουλάκης, με τον οποίο έχουν ήδη κάνει σχετική συνεννόηση, θεωρούν ότι για το μέλλον της ομάδας, ανεξάρτητα της ευρωπαϊκής πορείας, βασική και κρίσιμη προτεραιότητα είναι η επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ, άρα η κατάκτηση και πάλι του τίτλου του πρωταθλητή Ελλάδος.

Αυτός είναι ξεκάθαρα ο "κρυφός πόθος" Γιαννακόπουλων και Πεδουλάκη, οι οποίοι γνωρίζουν ότι στην Ευρώπη δεν είναι φυσιολογικό μια ομάδα να κερδίζει κάθε χρόνο τον τίτλο, ξέρουν όμως καλά ότι μια "αυτοκρατορία" εντός συνόρων γίνεται να έχει και διάρκεια και παντοδυναμία.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, μετά το απίθανο διπλό στην Βαρκελώνη, οπότε και η ομάδα κέρδισε με το "σπαθί" της την εμπιστοσύνη των ιδιοκτητών, αποφασίστηκε η ενίσχυση της ομάδας στην περιφέρεια, ώστε αφενός να πλαισιωθεί μ έναν παίκτη υψηλού επιπέδου η δυάδα Διαμαντίδη-Ούκιτς, που υποχρεώνεται ν αγωνίζεται 35 λεπτά σε κάθε ματς, κι αφετέρου να "γεμίσουν" το ρόστερ, αλλά και ο πάγκος, ώστε ο κόουτς να έχει περισσότερες και ανταγωνιστικότερες επιλογές.

Επιλογές πρωταθλητισμού, όμως!

Διαβάστε περισσότερα στο Pamesports.gr

Madata

Keywords
Τυχαία Θέματα