Μπουτάρης: Θα ήμουν χαζός αν δεν ήθελα στήριξη της ΝΔ - Ο Τσίπρας επόμενος πρωθυπουργός

19:36 1/9/2013 - Πηγή: TNSite

ΝΔ είναι ένα μεγάλο αστικό κόμμα. Θα ήμουν χαζός αν δεν ήθελα να με υποστηρίξει. Αλλά εξακολουθώ και λέω ότι εγώ δεν θα απευθυνθώ στα κόμματα. Θα απευθυνθώ στον κόσμο, είτε είναι νεοδημοκράτης αυτός, είτε ΚΚΕ, είτε ΣΥΡΙΖΑ, είτε ΔΗΜΑΡ", υπογραμμίζει.

Σημειώνει ότι σίγουρα έχει περιοριστεί η εκλογική επιρροή

προς την παράταξή του σε σύγκριση με το 2010, και ασφαλώς, αυτή η εξέλιξη, όπως λέει, "δημιουργεί ανησυχίες".

Ο κ. Μπουτάρης δηλώνει ακμαίος και ορεξάτος για την επόμενη εκλογική μάχη. "Και έχω πει πως τώρα, που έμαθα τη δουλειά του δημάρχου, μου αρέσει κιόλας. Από κει και πέρα, αν με θέλει ο κόσμος θα βγω, αν δεν με θέλει δεν θα βγω" σημειώνει.

Επίσης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χρεώνει στη Νέα Δημοκρατία τον καβγά που ξέσπασε μετά τις δηλώσεις του για την άνοδο του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, και καλεί τον Αντώνη Σαμαρά να συναντηθεί με τους δημάρχους του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κρίνει τις επιδόσεις της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, μιλά για την εξέλιξη των δημοσιονομικών, για την πορεία των μεταρρυθμίσεων, αλλά και για τον Αλέξη Τσίπρα.

"Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος. Η κυβέρνηση από τη μια πλευρά δουλεύει υπό τρομερή πίεση από την τρόικα, από την άλλη είναι ανέτοιμη, θα έλεγα και απρόθυμη, να εφαρμόσει μια σειρά από αλλαγές στη δημόσια διοίκηση" σημειώνει.

"Εάν καταφέρει η κυβέρνηση και στρώσει την κατάσταση -κι αυτό δεν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει πριν από το τέλος του 2014-, τότε φυσιολογικά θα πάνε σε εκλογές το 2015. Εάν όμως προκύψει κάποιο ατύχημα, όπως το λένε αυτοί, θα τις επιδιώξουν νωρίτερα. Το δυσάρεστο είναι ότι το κριτήριο για το πότε θα γίνουν εκλογές είναι το πότε θα τους συμφέρει" εκτιμά.

Αναφορικά με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι έχει μια πολύ φυσιολογική συμπεριφορά. "Αν καταφέρει να κρατήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια λογική συνοχή, πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα θα γίνει πρωθυπουργός. Γιατί όταν ακούς τον ίδιο να μιλά και δεν απευθύνεται λαϊκίστικα στον κόσμο, οι θέσεις του είναι πολύ ξεκάθαρες" τονίζει.

Αναφερόμενος στην υπόθεση Παπαγεργόπουλου, σημειώνει ότι "το γεγονός της εκκρεμούσας δίκης και της τελικής κατάληξης της δημιούργησε ένα δυσάρεστο αίσθημα σε όλο το προσωπικό, με την έννοια πως ό,τι και να κάνουμε θα έχουμε πρόβλημα. Όχι για την τιμή του Παπαγεωργόπουλου όσο για όλο το υπόλοιπο προσωπικό που σύρθηκε στα δικαστήρια".

Όπως αναφέρει, "ενίσχυσε την ευθυνοφοβία, και είναι λογικό. Όταν έχουμε καταλογισμούς τριών, τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ σε υπαλλήλους που ήταν τελείως αμέτοχοι δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις τον άλλον επειδή είναι επιφυλακτικός. Αυτό δημιουργεί όμως πολύ μεγάλο πρόβλημα στον δήμο. Προσπαθούμε να το ξεπεράσουμε ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας προς τους υπαλλήλους, αλλά δεν είναι εύκολο. Χρειάζεται χρόνος".

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα