Χανιά - Κρήτη: Σύλληψη 7 μεταναστών που σχεδίαζαν την… απόδρασή τους με πλαστά διαβατήρια

02:16 21/4/2013 - Πηγή: TNSite

Σε καθημερινή καταγραφή εξελίσσονται οι απελπισμένες προσπάθειες εγκλωβισμένων στην Κρήτη και στη χώρα μεταναστών, στους οποίους η κοινοτική & εθνική νομοθεσία δεν επιτρέπει ούτε την παραμονή τους, αλλά ούτε και την έξοδό τους από τη χώρα! Έτσι, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού, και οι υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης, εντατικοποιούν τις δράσεις τους, με την εφαρμογή ενισχυμένου προγράμματος ασφάλειας και αστυνόμευσης, που κλιμακώνονται

σε όλο το νησί, ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου στο Νησί. Κυρίως εντείνονται οι δράσεις και οι έλεγχοι στα σημεία εισόδου (Αεροδρόμια, Λιμένες) του νησιού.

Αναλυτικά, οι Αστυνομικές Διευθύνσεις Ηρακλείου και Χανίων, από τις χθεσινές δράσεις τους, προχώρησαν σε συνολικά επτά συλλήψεις, που αφορούν τα αδικήματα παράνομης εξόδου από τη Χώρα και κατοχή – χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.Στο αεροδρόμιου Ηρακλείου, κατά την διάρκεια ελέγχου συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Συρίας (25, 32 και 33 ετών) και τρεις υπήκοοι Πακιστάν (25, 27, 33 ετών).Αντίστοιχα, στον Αερολιμένα Χανίων, κατά την διάρκεια ελέγχου από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα, συνελήφθη ένας 33χρονος υπήκοος Συρίας.

Όπως διαπιστώθηκε, στην προσπάθειά τους να ταξιδέψουν σε χώρες εντός και εκτός συνθήκης SCHENGEN, χρησιμοποίησαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Οι μοίρα αυτών των ανθρώπων είναι προκαθορισμένη: Οδηγούνται στους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών Χανίων και Ηρακλείου, αντίστοιχα, ενώ σε βάρος τους θα εφαρμοστεί το μέτρο διοικητικής απέλασης.

Κατερίνα Πολύζου

Keywords
Τυχαία Θέματα