Χανιά: Άρχισαν οι έλεγχοι και συλλήψεις για κροτίδες φωτοβολίδες στην Κρήτη

10:01 21/4/2013 - Πηγή: TNSite

Στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού, εν όψει των εορτών του Πάσχα, οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης, εντατικοποιούν τις δράσεις και τους ελέγχους, σε όλη την Κρήτη, για να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φαινόμενο της παράνομης κατοχής, διακίνησης, εμπορίας απαγορευμένων πυροτεχνικών ειδών. Το πλέγμα των αυξημένων μέτρων θα κλιμακωθεί,

σε όλη τη διάρκεια της περιόδου των εορτών του Πάσχα, ώστε να προστατευτούν οι πολίτες και να αποτραπούν ατυχήματα και περιστατικά τραυματισμών. Αναλυτικά, οι Αστυνομικές Διευθύνσεις Λασιθίου και Ηρακλείου, το Σάββατο προχώρησαν σε συνολικά δύο συλλήψεις, που αφορούν τα αδικήματα της παράνομης κατοχής κροτίδων – φωτοβολίδων & συναφών ειδών.

Σε έλεγχο που διενήργησαν αστυνομικοί του Κ.Α.Ε. Σητείας, σε κατάστημα εμπορίας παντοειδών σε δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου, κατέσχεσαν συνολικά:

● 558 κροτίδες,

● 26 φωτοβολίδες, διαφόρων μεγεθών και

● 3 φιαλίδια εκτόξευσης χημικών ουσιών.

Συνελήφθη ο 27χρονος προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, ενώ αναζητείται ο 53χρονος ιδιοκτήτης του.

Επίσης, Σε έλεγχο που διενήργησαν αστυνομικοί του Τ.Α.Ε. Ηρακλείου, σε αυτοκίνητο στην πόλη του Ηρακλείου, κατέσχεσαν:

● 25 κροτίδες, οι οποίες έφεραν σχοινί εναύσεως (φυτίλι), μήκους 12,5 εκατοστών. Ο 22χρονος Ηραλειώτης –οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Κατερίνα Πολύζου

Keywords
Τυχαία Θέματα