Χανιά: Έρχονται πυροσβεστικά ελικόπτερα, έτοιμο νομοσχέδιο για την ΕΛ.ΑΣ.

00:57 31/5/2013 - Πηγή: TNSite

Δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα μεσαίου τύπου θα έρθουν στην Κρήτης τις επόμενες μέρες, προκειμένου να θωρακιστεί το νησί την αντιπυρική περίοδο του καλοκαιριού, όπως ανακοίνωσε από τα Χανιά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, που μαζί με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη φορέων του νησιού για θέματα ασφαλείας τουριστικών

περιοχών και την δασοπυρόσβεση που οργάνωσαν από κοινού το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και το υπουργείο Τουρισμού.

Το πρώτο ελικόπτερο αναμένεται στα Χανιά την ερχόμενη Τετάρτη και θα είναι επιχειρησιακά έτοιμο σε 48 ώρες, ενώ το δεύτερο που θα σταθμεύει στο Ηράκλειο θα φτάσει στα μέσα Ιουνίου.

Ο κ. Δένδιας που ζήτησε κοινωνική στήριξη και υποστήριξη στον αγώνα της πυροπροστασίας κατά την θερινή περίοδο, σημειώνοντας: «Κανένας στόχος δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας. Και τα μέσα για την δασοπυρόσβεση δεν είναι αυτά που θα μας επιτρέψουν να λειτουργήσομε ερήμην της κοινωνίας χρειαζόμαστε την βοήθεια του κάθε πολίτη».

Όσον αφορά στην αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στο νησί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είπε ότι έχει πάρει τα πορίσματα και τις σκέψεις των συνδικαλιστικών φορέων της Κρήτης, και ανέφερε ότι «σε λίγες ημέρες θα κατατεθεί το νομοσχέδιο «ομπρέλα» και από εκεί και πέρα θα συζητήσομε κατά περιοχή και περιφέρεια τις συγκεκριμένες ανάγκες».

Στις προσπάθειες του υπουργείου Τουρισμού για «θωράκιση» του τουριστικού προϊόντος της χώρας αναφέρθηκε η υπουργός, Όλγα Κεφαλογιάννη, επισημαίνοντας την ανάγκη της συνεργασίας όλων ώστε να αντιμετωπισθούν προληπτικά και ουσιαστικά τα όποια προβλήματα.

«Τα μηνύματα για την τουριστική περίοδο είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά περιμένομε να φιλοξενήσομε να καλωσορίσομε πολλούς επισκέπτες στην χώρα μας και να τους δείξομε ότι καλύτερο διαθέτει η πατρίδα μας. Να γυρίσουν πίσω με την αίσθηση ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής και φιλόξενη χώρα», είπε η κυρία Κεφαλογιάννη που αναφέρθηκε στην συνεργασία του υπουργείου της με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Παράλληλα τάχθηκε υπέρ της πρότασης για την εφαρμογή κανόνων σχετικά με τις συγκεντρώσεις σε μεγάλες πόλεις

Keywords
Τυχαία Θέματα