Χωρίς ασφάλεια οι άνεργοι,μεγάλη επιβάρυνση για τους εργαζόμενους

17:01 25/11/2012 - Πηγή: TNSite


Η υγειονομική περίθαλψη έχει γίνει πλέον μεγάλος βραχνάς για τους πολίτες στην Ελλάδα της κρίσης.Όσοι έχασαν τη δουλειά τους έχασαν μαζί και κάθε ελπίδα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.Όσοι συνεχίζουν να εργάζονται πληρώνουν εισφορές και μεγάλο ποσοστό συμμετοχής στα έξοδα για ιατρικές επισκέψεις,φάρμακα και νοσηλεία.

Υπολογίζεται ότι το ποσοστό συμμετοχής ενός ασφαλισμένου από 10% που ήταν έως τώρα έχει ανέβει στο 50%.Κι αυτό διότι ένας ασφαλισμένος του ΕΟΠΥΥ

για παράδειγμα που θέλει να επισκεφθεί γιατρό αν δεν προλάβει να μπει στη λίστυα των 200 ατόμων που δικαιούται το μήνα ένας συμβεβλημένος γιατρός θα πρέπει να περιμένει τη σειρά του κάποιον άλλο μήνα ή να πληρώσει την επίσκεψη.Πρόκειται για επιβάρυνση με τουλάχιστον 30 ευρώ.

Αυξημένη είναι η συμμετοχή στα φάρμακα ενώ σε πολλές περιπτώσεις ο ασφαλισμένος πληρώνειμ ολόκληρο το ποσόν και περιμένει να πάρει τα χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ,κάτι που μπορεί να γίνει μετά από αρκετούς μήνες.

Η επίσκεψη σε νοσοκομείο στα εξωτερικά ιατρεία έχει εισιτήριο πέντε ευρώ ενώ η εισαγωγή έχει εισιτήριο 25 ευρώ.

Όσον αφορά τους άνεργους,δυο χρόνια μετά την απόλυση τους χάνουν αυτοί και οι οικογένειες τους κάθε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.Πρέπει να πληρώνουν ακόμη και τη νοσηλεία τους σε δημόσιο νοσοκομείο ενώ είναι χωρίς δουλειά.

Στρέφονται έτσι στα κοινωνικά ιατρεία τα οποία δέχονται διαρκώς όλο και περισσότερες επισκέψεις λόγω του μεγάλου αριθμού των μακριχρόνια άνεργων.

ipop

Keywords
Τυχαία Θέματα