«Δεκάδες νεκροί» από ισχυρότατη σεισμική δόνηση 7,8 βαθμών στο Ιράν

15:25 16/4/2013 - Πηγή: TNSite
Ένας σεισμός μεγέθους 7,8 πλήττει νοτιοανατολικό Ιράν κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν, σκοτώνοντας τουλάχιστον 40 άτομα.

Ένας σεισμός μεγέθους 7,8 έπληξε νοτιοανατολικό Ιράν, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν, σύμφωνα με πληροφορίες σκοτώνοντας τουλάχιστον 40 άτομα με απώλειες αναμένεται να αυξηθεί, σύμφωνα με τις ιρανικές πρακτορείο ειδήσεων FARS. Η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ

δήλωσε την Τρίτη ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν 86 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά Khash της, το Ιράν.

Ένας Ιρανός κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε την Τρίτη ότι αναμένει εκατοντάδες των θανάτων από το σεισμό.

«Ήταν ο μεγαλύτερος σεισμός στο Ιράν τα τελευταία 40 χρόνια και περιμένουμε τις εκατοντάδες των νεκρών," ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε στο Reuters.

Ένας ανταποκριτής του Al Jazeera στο Πακιστάν ανέφερε «αυτόπτες μάρτυρες», όπως λέει ότι χιλιάδες σπίτια "πλήρως καταστραφεί» σε περιοχές κοντά στα σύνορα του Ιράν με το Πακιστάν.

Saira του Al Jazeera Jaffer, την υποβολή εκθέσεων από το Ισλαμαμπάντ, δήλωσε δονήσεις έγιναν αισθητές σε ολόκληρη Καράτσι και Μπαλουχιστάν.

Πολλά κτίρια στο Καράτσι με αναφορές εκκενώθηκαν.

Επίσης, την υποβολή εκθέσεων από το Ισλαμαμπάντ, Imtiaz Tyab είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί θύματα όχι στο Πακιστάν.

Στην ινδική πρωτεύουσα Νέο Δελχί, ψηλά κτίρια συγκλόνισε στέλνοντας ανθρώπους να τρέχουν στους δρόμους, μάρτυρες δήλωσε στο Reuters.

Σε όλη του Κόλπου, οι άνθρωποι εκκενώθηκαν επίσης κουνώντας τα κτίρια στο Κατάρ και το Ντουμπάι, οι κάτοικοι είπε. Το Ντουμπάι έχει το ψηλότερο πύργο στον κόσμο, το 828-μετρητή Burj Khalifa.

Την περασμένη εβδομάδα, ένας σεισμός μεγέθους 6,3 έπληξε το Ιράν, επίσης, σκοτώνοντας τουλάχιστον 37 άτομα και τραυματίζοντας 850 περισσότερο νοτιοδυτικά της χώρας.

Τον Δεκέμβριο του 2003, ένας μεγάλος σεισμός έπληξε την νότια πόλη του Bam. Σκότωσε 31.000 άτομα - περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού - και κατέστρεψαν αρχαία λάσπη κατασκευής της πόλης ακρόπολη.

Google translate

aljazeera

Keywords
Τυχαία Θέματα