Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νύχτες Πρεμιέρας: σταρ σε ρόλους-πρόκληση!

19:01 29/9/2013 - Πηγή: TNSite

Η Αmanda Seyfried μεταμορφώνεται στη θρυλική πορνοστάρ και σύμβολο της σεξουαλικής απελευθέρωσης Λίντα Λάβλεϊς, ενώ ο Ντάνιελ Ράντκλιφ ενσαρκώνει τον Άλεν Γκίνσμπεργκ, τον εμβληματικό ποιητή της Beat Generation. Κι αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους συναρπαστικούς ρόλους που αναμένουμε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νύχτες Πρεμιέρας, (18-29 Σεπτεμβρίου).

Το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο, όμως μπορούμε να σας δώσουμε

μια πρώτη γεύση από τις καυτές πρεμιέρες που αναμένεται να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον του κοινού. Το πολυσυζητημένο βιογραφικό δράμα «Lovelace» των Rob Epstein και Jeffrey Friedman ξεδιπλώνει την πραγματική ιστορία της πορνοστάρ Λίντα Λάβλεϊς (Amanda Seyfried) μέσα από αντικρουόμενες αφηγήσεις. H Sharon Stone και ο Robert Patrick υποδύονται τους γονείς της Λίντα και στο ρόλο του βάναυσου συζύγου της ηρωίδας, του Chuck Traynor, εμφανίζεται ο Peter Sarsgaard.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Γιώργος Λάνθιμος στην dream team ανερχόμενων σκηνοθετών των New York Times!

Στο «Σκότωσε του αγαπημένους σου», ο Daniel Radcliffe επιχειρεί το πρώτο άνοιγμά του σε μια απαιτητική ερμηνεία: υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του John Krokidas θα ζωντανέψει στη μεγάλη οθόνη τις underground περιπλανήσεις του Beat ποιητή Άλεν Γκίνσμπεργκ.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περιπέτεια Kon-Tik (2012) των Νορβηγών Joachim Rønning, Espen Sandberg που ήταν υποψήφια για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας και τους άνοιξε το δρόμο στο Χόλιγουντ προκειμένου να σκηνοθετήσουν την επόμενη περιπέτεια των Πειρατών της Καραϊβικής («Pirates of the Caribbean: Dead men tell no tales» 2015).

Το Fruitvale Station του πολλά υποσχόμενου Ryan Coogler, έρχεται με …φεστιβαλικές περγαμηνές. Είχε θριαμβεύσει στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Sundance, όπου απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής και το Βραβείο Κοινού. Στις Κάννες είχε προβληθεί στην ενότητα «Ένα κάποιο βλέμμα» και τιμήθηκε με το Βραβείο Πρώτης Ταινίας.

Στα νέα ταλέντα συγκαταλέγεται και ο Γερμανός Jan Ole Gerster, ο οποίος θα μας «συστηθεί» με την ασπρόμαυρη κωμωδία του «Oh Boy». Πιο αναλυτικά, οι περιλήψεις των ταινιών έχουν ως εξής:

Kon-Tik (2012)

Αυτό είναι το θρυλικό ταξίδι του Θορ Χέγερνταλ, του ανθρωπολόγου ο οποίος το 1947 διέσχισε τον Ειρηνικό Ωκεανό με μία χειροποίητη σχεδία και πρωτόγονα εργαλεία, θέλοντας να αποδείξει την – τρελή σύμφωνα με πολλούς – θεωρία του, ότι οι Πολυνήσιοι κατάγονται από την αμερικανική ήπειρο και άρα πρέπει να διέσχισαν με ελάχιστα μέσα τον Ειρηνικό. Η προσπάθειά του να επαναλάβει το ταξίδι από το Περού ως την Πολυνησία μετατράπηκε σε μια εντυπωσιακή, χορταστική περιπέτεια από τους Ζοακίμ Ρένινγκ και Εσπεν Σάντμπεργκ, που ισορροπούν δεξιοτεχνικά τις εξωτικές τοποθεσίες και το γεμάτο σασπένς θέαμα με τις συναρπαστικές προσωπικότητες των φιλοπερίεργων ηρώων τους.

Σκηνοθεσία:Joachim Rønning, Espen Sandberg. Ηθοποιοί:Pål Sverre Hagen, Anders Baasmo Christiansen,Tobias Santelmann, Gustaf Skarsgård,Odd Magnus Williamson, Jakob Oftebro.

Σκότωσε τους Αγαπημένους σου / Kill your Darlings (2013)

Ο Αλεν Γκίνσμπεργκ (εντυπωσιακός ο Ντάνιελ – Χάρι Πότερ – Ράντκλιφ) γνωρίζεται με την παρέα που έμελλε να εξελιχθεί σε εκλεκτό κομμάτι της εναλλακτικής κουλτούρας και εισάγεται από τον Λουσιέν Καρ σε έναν κόσμο ναρκωτικών, τζαζ και ελεύθερου σεξ. Η νοσηρή εμμονή και παθολογική ζήλια ενός άνδρα για τον Καρ, όμως, θα έχει αιματηρή κατάληξη…

Σκηνοθεσία:John Krokidas. Ηθοποιοί:Daniel Radcliffe, Dane DeHaan,Ben Foster, Elizabeth Olsen,Michael C. Hall, Jack Huston.

Fruitvale Station (2013)

Tα ξημερώματα της 1ης Ιανουαρίου του 2009, ένας 22χρονος μαύρος άντρας έπεσε νεκρός από τη σφαίρα ενός οξύθυμου λευκού αστυνομικού, στην πλατφόρμα ενός σταθμού τρένων του Οκλαντ, στην διάρκεια ενός ελέγχου ρουτίνας που οδήγησε σε μια σοκαριστική πράξη βίας. Η ιστορία είναι αληθινή και ανακίνησε για ακόμη μια φορά το ζήτημα της συσσωρευμένης ρατσιστικής προκατάληψης που εξακολουθεί να ελλοχεύει στην (σκοτεινή) καρδιά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σκηνοθεσία:Ryan Coogler. Ηθοποιοί:Michael B. Jordan, Melonie DiazOctavia Spencer, Kevin Durand Chad Michael Murray, Ahna O’Reilly.

Lovelace (2013)

Πίσω από το πιο διάσημο «Βαθύ Λαρύγγι» κρύβεται μια νοσηρή ιστορία συζυγικής βίας και σεξουαλικής καταπίεσης: η πρωταγωνίστριά του, Λίντα Λάβλεϊς, ήταν μια επαρχιωτοπούλα, που είδε στον μέλλοντα σύζυγό της την ευκαιρία να αποδράσει από το αδιέξοδο της ζωή της και τελικά έγινε σύμβολο της σεξουαλικής επανάστασης των 70s και βασίλισσα των «βρώμικων» ταινιών. Μήπως όμως όλα έγιναν παρά τη θέλησή της, όπως εκείνη ισχυρίζεται;

Σκηνοθεσία:Rob Epstein, Jeffrey Friedman. Ηθοποιοί:Amanda Seyfried, Peter Sarsgaard,Sharon Stone, Robert Patrick,Juno Temple, Chris Noth.

Oh Boy (2012)

Ο Νίκο πλησιάζει τα 30 και αποφασίζει να χωρίσει, την ώρα που ο πατέρας του τον αφήνει άφραγκο όταν μαθαίνει πως έχει παρατήσει τις σπουδές, ενώ ο ψυχολόγος εντοπίζει… πρόβλημα. Παρ’ όλα αυτά, το μόνο που θέλει ο Νίκο είναι μία κούπα καφέ και να περιπλανιέται στη γενέτειρά του, το Βερολίνο.

Σκηνοθεσία:Jan Ole Gerster . Ηθοποιοί:Tom Schilling, Marc Hosemann,Friederike Kempter, Andreas Schröders,Justus von Dohnányi, Arnd Klawitter.

Πληροφορίες: Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νύχτες Πρεμιέρας, (18-29 Σεπτεμβρίου). www.aiff.gr .

clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Γιώργος Λάνθιμος στην dream team ανερχόμενων σκηνοθετών των New York Times!

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα