ΕΕ: Η βοήθεια προς τους πρόσφυγες φτάνει το σημείο διακοπής

04:15 13/5/2013 - Πηγή: TNSite

"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε επιπλέον βοήθεια 65 εκατομμυρίων ευρώ για να ανταποκριθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται στο αυξανόμενο εύρος της ανθρωπιστικής κρίσης που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στη Συρία", επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, επίτροπος αρμόδια για την διεθνή συνεργασία, την ανθρωπιστική βοήθεια και την αντιμετώπιση των κρίσεων.

Η ευρωπαία επίτροπος συναντήθηκε με σύρους πρόσφυγες στην Ιορδανία.

"Τα χρήματα αυτά θα δαπανηθούν στο εσωτερικό της Συρίας για τα περισσότερα από 4 εκατομμύρια ανθρώπους που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, αλλά και στις γειτονικές

χώρες που γενναιόδωρα δέχτηκαν περίπου 1,4 εκατομμύρια πρόσφυγες", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε την Τρίτη πως ο αριθμός των εκτοπισμένων φτάνει τα 4,25 εκατομμύρια. Περισσότεροι από 1,4 εκατομμύρια Σύροι έχουν καταφύγει στο εξωτερικό--κυρίως στον Λίβανο, την Ιορδανία και την Τουρκία. Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν πως περισσότερο από το ένα τέταρτο των Σύρων έχουν εγκαταλείψει τις εστίες ή την χώρα τους εξαιτίας των συγκρούσεων.

"Αν όλοι οι εμπλεκόμενοι στις συγκρούσεις και η διεθνής κοινότητας δεν βρουν σύντομα πολιτική λύση στις βιαιότητες, η ανθρωπιστική κοινότητα απλώς δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει το άνευ προηγουμένου μέγεθος των αναγκών. Έχουμε φτάσει στο σημείο της διακοπής" της παροχής βοήθειας, προειδοποίησε η ευρωπαία επίτροπος.

Περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι, περίπου οι μισοί άμαχοι, έχουν σκοτωθεί στη Συρία από την έναρξη της εξέγερσης εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα