Εγκαταλείπουν την αγορά του Μονάχου οι έλληνες επιχειρηματίες

15:35 24/9/2013 - Πηγή: TNSite
«Tα τελευταία χρόνια οι ελληνικές εξαγωγές σημειώνουν άνοδο, ωστόσο στα κρατίδια της Βαυαρίας και της Βάδης Βυρτεμβέργης, είχαν πτώση και καλύπτουν μόλις το 0,2% των εισαγωγών τους, αν και παρουσιάζουν μεγάλες δυνατότητες απορρόφησης ελληνικών προϊόντων.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, αιτία είναι η στροφή των Ελλήνων επιχειρηματιών σε άλλες αγορές εκτός της ΕΕ όπου δεν υποβάλλονται στη βάσανο της τήρησης υψηλών προδιαγραφών στα προϊόντα τους. Αυτό όμως είναι επιχειρηματικό λάθος με επακόλουθο την υποβάθμιση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων μας. Οι Έλληνες επιχειρηματίες αντί να είναι παρόντες, σχεδόν

έχουν εγκαταλείψει την αγορά του Μονάχου πράγμα που θα έχει αρνητικές συνέπειες στο μέλλον».

Αυτό υπογράμμισε η Χριστίνα Στεφανίδου, σύμβουλος Οικονομικών Εμπορικών Υποθέσεων Α- επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Μόναχο, στην ειδική επιχειρηματική εκδήλωση που διοργάνωσε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΒΕΑ), σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών, για τη γερμανική αγορά και τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και γερμανικών επιχειρήσεων.

Η κ. Στεφανίδου μίλησε για την οικονομική κατάσταση στη Γερμανία δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα ομόσπονδα κρατίδια, της Βαυαρίας και της Βάδης Βυρτεμβέργης, τα οποία παρουσιάζουν μεγάλες δυνατότητες απορρόφησης ελληνικών προϊόντων. Μεταξύ των προϊόντων αυτών είναι τα τρόφιμα - ποτά, τα ενδύματα, οι μηχανές παραγωγής και διανομής ηλεκτρικού ρεύματος, τα κοσμήματα, τα καλλυντικά, τα φάρμακα κ.α. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στις δυνατότητες εξαγωγής κοσμημάτων και προβολής του ελληνικού τουρισμού στη Γερμανία.

Όπως είπε, τα κρατίδια διαθέτουν αξιόλογες υποδομές υποστήριξης της επιχειρηματικότητας, διευκολύνοντας την προσπάθεια των σοβαρών επιχειρήσεων που σκοπεύουν να διεισδύσουν στις συγκεκριμένες αγορές και ευρύτερα στη γερμανική αγορά. Από την πλευρά τους οι επιχειρήσεις είναι απολύτως αναγκαίο να καταρτίσουν ένα καλό επιχειρηματικό σχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει τη διερεύνηση της αγοράς και τις ενέργειες προώθησης των προϊόντων τους ώστε να έχουν πιθανότητες επιτυχίας.

Το Ελληνικό Γραφείο Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων του Μονάχου είναι σε θέση να προσφέρει οποιαδήποτε συμβουλευτική υπηρεσία βοηθώντας όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να διερευνήσουν το ενδεχόμενο επέκτασης των δραστηριοτήτων τους στην αγορά της νοτίου Γερμανίας. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες μπορούν να ενημερωθούν στην ιστοσελίδα www.agora.mfa.gr/de63 και το e-mail [email protected]

Την εκδήλωση χαιρέτισε η Αθηνά Θεοφανίδου, διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, η οποία ευχαρίστησε το ΒΕΑ και το υπουργείο Εξωτερικών για την πρωτοβουλία της ενημέρωσης τονίζοντας την αναγκαιότητα της εξωστρέφειας που πρέπει να αναπτύξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις. Χαιρέτισε επίσης η Γκάμπι Σπανού διευθύντρια της έκθεσης της Φρανκφούρτης. Η κ. Σπανού επισήμανε ότι η γερμανική αγορά είναι μια πλήρως ανταγωνιστική αγορά και η επιτυχής προσπάθεια διείσδυσης εξαρτάται από την καινοτομία, την ποιότητα και τη διαφοροποίηση των προϊόντων.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα