«Είμαι πρόθυμος να συνεργαστώ με την κυβέρνηση»

14:35 14/4/2013 - Πηγή: TNSite
Προθυμία για συνεργασία του ιδίου και της Κεντρικής Τράπεζας με την κυβέρνηση και τη Βουλή εξέφρασε ο διοικητής Πανίκος Δημητριάδης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο κ. Δημητριάδης δήλωσε ότι η συνεργασία θα πρέπει να γίνεται στο πλαίσιο του πλήρους σεβασμού της ανεξαρτησίας της Κεντρικής Τράπεζας, όπως προνοεί το καταστατικό της.

Ο διοικητής της Κεντρικής

Τράπεζας προσθέτει ότι κακώς κατηγορείται η Τράπεζα για όσα συμβαίνουν στον τόπο, γιατί οι αποφάσεις είναι πολιτικές και η Τράπεζα απλώς τις εφαρμόζει.

Είπε επίσης ότι η σημερινή κατάσταση δεν προέκυψε σε μία νύκτα, αλλά είναι το αποτέλεσμα μιας σειράς διαχρονικών πολιτικών αποφάσεων, τις οποίες εκαλείτο η Κεντρική Τράπεζα να εφαρμόσει.

«Πρέπει να υπάρχει αντιληπτός διαχωρισμός μεταξύ του ποιοί λαμβάνουν πολιτικές αποφάσεις και ποιοι εκ καθήκοντος τις εφαρμόζουν» τόνισε ο κ. Δημητριάδης και ανέφερε ότι «η Κεντρική Τράπεζα δεν συμμετείχε στις αποφάσεις της 16ης και 26ης Μαρτίου στο Γιούρογκρουπ και δεν μπορεί να κατηγορείται για το κούρεμα καταθέσεων».

Δείτε εδώ όλες τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο με συνεχή ενημέρωση από το newsbeast.gr

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα