Εκεί που έχει ταξιδέψει ο Maciej Dakowicz με τον φακό του

09:08 14/10/2013 - Πηγή: TNSite

Γεννήθηκε στο Bialystok της Πολωνίας το 1976 και ανακάλυψε τη φωτογραφία σε "μεγάλη" ηλικία.

Συγκεκριμένα, μετά την αποφοίτησή του από το πανεπιστήμιο στην Πολωνία με μεταπτυχιακό στον προγραμματισμό, μετακόμισε στο Hong Kong, όπου έμεινε για περίπου 4 χρόνια όπου και εργάστηκε πάνω στο αντικείμενο που είχε σπουδάσει. Τους υπολογιστές.

Τον Οκτώβριο του 2004 μετακόμισε στο Cardiff προκειμένου να εργαστεί στο Πανεπιστήμιο και να κάνει το διδακτορικό του. Παράτησε το πανεπιστήμιο τον Ιανουάριο του 2009 και από

τότε εργάζεται ως φωτογράφος. Το Φεβρουάριο του 2010 εγκαινίασε την γκαλερί του μαζί με τον Joni Karanka, με το όνομα Third Floor Gallery.

Ο ίδιος έγινε γνωστός σαν φωτογράφος "δρόμου". Όπως έχει δηλώσει, το είδος της φωτογραφίας που τον ενδιαφέρει περισσότερο είναι η φωτοδημοσιογραφία και η ταξιδιωτική φωτογραφία. Τα τελευταία χρόνια ταξιδεύει με δικά του έξοδα σε κλασσικούς φωτογραφικούς προορισμούς και φωτογραφίζει ασταμάτητα.

Η φωτοδημοσιογραφική δουλειά του έγινε περισσότερο γνωστή με το χρονικό του "Cardiff at night" το οποίο δημοσιεύτηκε στο ΒΒC και του άνοιξε την πόρτα σε περισσότερες δημοσιεύσεις, εκθέσεις και συμμετοχές όπως στο βιβλίο "street or studio" της Tate modern gallery.

Πλέον, έχει σαν έδρα του την Ινδία και αποσκοπεί στο να εμπλουτίσει ακόμα περισσότερο το ταξιδιωτικό του αρχείο που αριθμεί πάνω από 5.500 φωτογραφίες.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο προσωπικό του site

(Με πληροφορίες από dpgr, thisiscolossal.com)

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα