Ελάφρυνση του χρέους θα ζητήσει από τη Μέρκελ ο Σαμαράς

12:21 22/11/2013 - Πηγή: TNSite
Την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα ζητήσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη σημερινή του συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας, A. Μέρκελ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung, ο κ. Σαμαράς

θα αιτηθεί η ελάφρυνση του χρέους να γίνει είτε με περαιτέρω μείωση των επιτοκίων στα δάνεια στήριξης ή με επιμήκυνση της αποπληρωμής τους.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει το δημοσίευμα, η γερμανική κυβέρνηση αναμένεται να διαμηνύσει πως ναι μεν έχουν συντελεστεί αλλαγές, αλλά «αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν γίνει όλα».

Η συνάντηση Σαμαρά-Merkel απασχολεί το σύνολο σχεδόν των πρωτοσέλιδων των γερμανικών ΜΜΕ. Η Sueddeutsche Zeitung αναφέρει πως ο Αντώνης Σαμαράς θα παρουσιάσει στην γερμανίδα Καγκελάριο τα μέτρα που έχει περάσει η Αθήνα και θα θέσει το ζήτημα ελάφρυνσης του βάρους του ελληνικού χρέους.

«Η Αθήνα ελπίζει σε χαμηλότερα επιτόκια ή σε μεγαλύτερη περίοδο αποπληρωμής» γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη δικές της αποκλειστικές πληροφορίες, υπενθυμίζοντας πως στο τέλος Σεπτεμβρίου το ελληνικό χρέος βρισκόταν στα 321,8 δισ. ευρώ ή στο169% του ΑΕΠ (πέρυσι, ήταν στα 303,5 δισ. ευρώ).

Σημειώνεται πως χθες η καγκελάριος της Γερμανίας είχε επαινέσει την Ελλάδα κάνοντας λόγο για σημαντικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις άξιες σεβασμού, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «πολλοί δεν περίμεναν ότι η Ελλάδα θα πετύχαινε πρωτογενές πλεόνασμα».

Ωστόσο, σημειώνει η εφημερίδα, η Μέρκελ υπογράμμισε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν γίνει όλα» με το δημοσίευμα να υπογραμμίζει ότι η δήλωση αυτή σηματοδοτεί ότι η Γερμανία δεν είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα