Επαφές Κέρι στο Τόκιο για την κρίση στην κορεατική χερσόνησο

11:35 14/4/2013 - Πηγή: TNSite
Ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι έφθασε σήμερα στην Ιαπωνία για να συζητήσει για την τεταμένη κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο, μετά τη διαβεβαίωση του Πεκίνου ότι θα εργαστεί από κοινού με την Ουάσινγκτον για την αποκλιμάκωση της κρίσης.

Ο Τζον Κέρι αναμένεται να συναντήσει τον ομόλογό Φούμιο Κισίντα σε αυτόν τον τρίτο και τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στην Ασία, μετά τη Σεούλ και το Πεκίνο.

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που ζήτησε από τις κινεζικές αρχές να υψώσουν τον τόνο στον βορειοκορεάτη σύμμαχο

τους, είπε χθες στο Πεκίνο ότι οι ώρες είναι κρίσιμες και κάλεσε την Κίνα, τον μόνο σημαντικό σύμμαχο της Βόρειας Κορέας να μεταπείσει το απρόβλεπτο καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ, ώστε να μην προχωρήσει σε καμιά πυραυλική δοκιμή.

Το βορειοκορετικό καθεστώς απείλησε με πυρηνική επίθεση την Ιαπωνία, το βράδυ της Παρασκευής, μετά την ανάπτυξη από το Τόκιο αντιπυραυλικών συστοιχιών και την εντολή στον στρατό να καταστραφεί όποιος βορειοκορεατικός πύραυλος απειλήσει το ιαπωνικό έδαφος.

Στην κινεζική πρωτεύουσα ο Κέρι είχε επαφές με τον ομόλογό του Ουάνγκ Γι και τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, ενώ αργότερα έγινε δεκτός σε δείπνο από τον σύμβουλο του κράτους Γιανγκ Τζιεσί, τον πλέον ανώτερο αξιωματούχο αρμόδιο για τις Εξωτερικές Υποθέσεις της Κίνας.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα