Επελαύνει η Samsung στις πωλήσεις smartphones, αφήνει πίσω την Apple

12:33 26/4/2013 - Πηγή: TNSite

Η Samsung πούλησε το ένα τρίτο των smartphone παγκοσμίως ενώ οι πωλήσεις iPhone της Apple έπεσαν στο χαμηλότερο σημείο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Strategy Analytics.

Οι πωλήσεις της Samsung εκτινάχθηκαν κατά 56% σε 69,4

εκατομμύρια συσκευές το πρώτο τρίμηνο του έτους. Από την άλλη, οι πωλήσεις του iPhone αυξήθηκαν κατά 6,6% στις 37,4 εκατομμύρια συσκευές, ενώ η LG Electronics κατάφερε να φτάσει στην τρίτη θέση πωλήσεων, για πρώτη φορά.
Η Samsung σήμερα σημείωσε ρεκόρ στα τριμηνιαία κέρδη από πωλήσεις των συσκευών Galaxy καθώς η ζήτηση για φθηνότερα smartphones στις αναδυόμενες αγορές έχει αυξήσει ραγδαία τις πωλήσεις.
Samsung έχει πουλήσει σχεδόν δύο φορές περισσότερα smartphones και μεγάλωσε εννέα φορές πιο γρήγορα από ό, τι η Apple κατά τη διάρκεια του τριμήνου," δηλώνει ο Neil Mawston, στρατηγικός αναλυτής της Analytics. "Η Samsung θα συνεχίσει να παρέχει μεγάλες ποσότητες smartphone σε όλο τον κόσμο κατά το δεύτερο τρίμηνο."

Το τρίμηνο αυτό ήταν το πρώτο κατά το οποίο τα smartphones, οι συσκευές με έγχρωμες οθόνες και πρόσβαση στο Internet, ξεπέρασαν τα παραδοσιακά κινητά τηλέφωνα σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες από την εταιρία International Data Corp .

Οι συνολικές αποστολές κινητών τηλεφώνων αυξήθηκαν 4% σε παγκόσμιο επίπεδο σε 418.600.000 συσκευές στο τρίμηνο, σύμφωνα με την έκθεση της IDC. Τα smartphones αντιπροσωπεύουν 216.200.000 συσκευές ή το 51,6% του συνόλου.
"Οι χρήστες τηλεφώνων θέλουν πια υπολογιστές στις τσέπες τους," αναφέρει στην έκθεση της IDC ο Kevin Restivo. "Ο καιρός που τα τηλέφωνα χρησιμοποιούνταν κυρίως για τηλεφωνικές κλήσεις και αποστολή μηνυμάτων κειμένου έχει παρέλθει.”

Η Samsung καθώς και Apple ηγήθηκαν στην παγκόσμια αγορά smartphones με μερίδια 33,1% και 17,9%, αντίστοιχα, ενώ η LG ήταν τρίτη με 4,9% μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς.
Από άποψη συνολικών αποστολών κινητών τηλεφώνων, η Samsung επίσης πρωτοστάτησε παγκοσμίως με μερίδιο αγοράς 27,5%, ακολουθούμενη από την Nokia Oyj με 14,8% και την Apple με 8,9%, σύμφωνα με την IDC.



newmoney

Keywords
Τυχαία Θέματα