Επίδομα στην θέση του αφορολογήτου για τα παιδιά

09:56 29/11/2012 - Πηγή: TNSite

Σε δημόσια διαβούλευση αναμένεται να τεθεί άμεσα ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος, προκειμένου κόμματα και φορείς να τοποθετηθούν επί των αλλαγών που πρόκειται να ισχύσουν στη φορολογία εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, ούτως ώστε το νέο σχέδιο νόμου να πάρει το ταχύτερο δυνατόν το δρόμο προς τη Βουλή, αφού ανήκει στην κατηγορία των προαπαιτούμενων που οι δανειστές μας απαιτούν να έχει κλείσει μέχρι τον Ιανουάριο.

Ωστόσο, πριν καν αρχίσει ο διάλογος, ήδη η σχεδιαζόμενη κατάργηση του αφορολογήτου ορίου

για τα παιδιά, που θα επιβαρύνει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, έχει προκαλέσει αντιδράσεις ακόμη και μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Παρ' όλα αυτά, η Κυβέρνηση φαίνεται πως εμμένει στην απόφαση να κόψει το αφορολόγητο για τα παιδιά και στη θέση του να θεσπίσει ειδικό επίδομα, με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Αυτό προκύπτει, άλλωστε, και από τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΣΟΕ, Πάνου Τσακλόγλου, ο οποίος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υπογράμμισε ότι το νέο σύστημα θα προσφέρει βοήθεια στα κατώτερα οικονομικά στρώματα.

Έτσι, με τις διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, θα καταργούνται τα πρόσθετα αφορολόγητα λόγω τέκνων. Η κατάργηση των πρόσθετων αφορολόγητων ποσών για τα παιδιά θα αντικατασταθεί με τα νέα οικογενειακά επιδόματα.

Σύμφωνα με το σχέδιο, τα νέα επιδόματα θα ανέρχονται σε 40 ευρώ το μήνα για το πρώτο παιδί, 40 ευρώ για το δεύτερο παιδί, 50 ευρώ για το τρίτο παιδί, 50 ευρώ για το τέταρτο παιδί και 60 ευρώ για κάθε παιδί από το πέμπτο και τα επόμενα.

Τα ποσά αυτά θα δίδονται στο σύνολό τους σε οικογένειες με ετήσια εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, μειωμένα στα 2/3 σε οικογένειες με εισοδήματα από 10.000 έως 20.000 ευρώ και μειωμένα στο 1/3 σε οικογένειες με εισοδήματα από 20.000 έως 30.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα