Επιστροφή μαριχουάνας με δικαστική απόφαση

23:22 28/4/2013 - Πηγή: TNSite

Το περιστατικό συνέβη στη Tacoma της πολιτείας της Ουάσιγκτον με πρωταγωνιστή τον δικαστή της πόλης, Jack Emery ο οποίος για δεύτερη φορά αποφασίζει κάτι παρόμοιο.

Η μικροποσότητα ανήκε στον 28χρονο Joseph L. Robertson, το αυτοκίνητο του οποίου, κατά τη διάρκεια έλεγχου της αστυνομίας για αλκοτέστ, μύριζε μαριχουάνα. Αποτέλεσμα ήταν να απαιτήσουν να τους δώσει ότι είχε απομείνει.

Οι αρχές θεώρησαν ότι παρανόμως κάπνιζε σε δημόσιο χώρο, μιας και το αυτοκίνητό του μύριζε και έτσι την πήραν μαζί τους.

Όσο και να προσπαθούσε ο

νεαρός να τους πείσει ότι είχε ιατρική άδεια για τη χρήση της αυτοί δεν του την επέστρεφαν.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο 28χρονος κατάφερε να πείσει το δικαστικό σώμα, το οποίο επέβαλε εντολή εντός επτά ημερών η αστυνομία να έχει συμμορφωθεί με την παραγγελία του.

Νόμιμη η χρήση μαριχουάνας στην Ουάσινγκτον

Τον Δεκέμβριο του 2012 η Πολιτεία της Ουάσινγκτον έγραψε ιστορία στις ΗΠΑ καθώς έγινε η πρώτη στη χώρα που νομιμοποίησε τη μαριχουάνα για ψυχαγωγική χρήση ενηλίκων.

Σύμφωνα με το μόνο μπορεί κανείς να έχει μέχρι 28 γραμμάρια (μια ουγγιά) κάνναβης εφόσον είναι 21 ετών και άνω. Ωστόσο απαγορεύεται να καπνίσει κανείς δημόσια μαριχουάνα, κάτι που τιμωρείται με πρόστιμο 50 δολαρίων.

Σήμερα στις ΗΠΑ πολλές Πολιτείες επιτρέπουν ήδη την κατανάλωση κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις ασθενών που έχουν προσβληθεί από σοβαρές νόσους, αλλά καμιά ως τώρα δεν είχε επεκτείνει τη νομιμοποίηση της ιδιωτικής κατανάλωσης για λόγους ψυχαγωγίας.

(Πηγή: AP)

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα