Φονικοί ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν τις ΗΠΑ

10:14 1/6/2013 - Πηγή: TNSite

Μια μητέρα και το μωρό της σκοτώθηκαν ενώ μετακινούνταν οδικώς στην διαπολιτειακή οδό 40, δυτικά της Οκλαχόμα Σίτι, όταν το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε από ανεμοστρόβιλο, δήλωσε η εκπρόσωπος Οδικών Δικτύων της Οκλαχόμα Μπέτσι Ράντολφ στο τηλεοπτικό δίκτυο KFOR.

Η επικεφαλής της πολιτειακής ιατροδικαστικής υπηρεσίας 'Ειμι Ελιότ δήλωσε ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Γιούνιον Σίτι και ένας στο Ελ Ρένο.

Σύμφωνα με τις ιατρικές υπηρεσίες, τουλάχιστον 40 έως 50 είναι οι τραυματίες, μεταξύ των οποίων πέντε σε κρίσιμη κατάσταση

από τις συγκρούσεις αυτοκινήτων και φορτηγών και τα τροχαία εξαιτίας των ανεμοστρόβιλων. Στην διαπολιτειακή οδό 40 που έχει τέσσερις λωρίδες, η κυκλοφορία έχει κλείσει.

Η μετεωρολογική υπηρεσία ήρε τον συναγερμό για ανεμοστρόβιλους στην πολιτεία Οκλαχόμα, αλλά διατήρησε το συναγερμό για πλημμύρες και καταιγίδες.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τέσσερις ανεμοστρόβιλοι έπληξαν την περιοχή της Οκλαχόμα Σίτι, με ανέμους 145 χλμ. την ώρα και σφοδρή χαλαζόπτωση.

Οι ανεμοστρόβιλοι έχουν προκαλέσει τεράστιες υλικές ζημιές, την εκκένωση του αεροδρομίου, ενώ 170.000 κάτοικοι έχουν πληγεί από τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στην πόλη.

"Είμαι πολύ ανήσυχη. Έχουμε ισχυρές καταιγίδες γύρω από πυκνοκατοικημένες περιοχές κοντά στην Οκλαχόμα Σίτι. Υπάρχει μεγάλη κυκλοφορία στις οδικές αρτηρίες", είχε δηλώσει νωρίτερα η κυβερνήτης της Οκλαχόμα Μέρι Φάλιν.

Οι ΗΠΑ πλήττονται από 1.200 ανεμοστρόβιλους κατά μέσο όρο ετησίως.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα