Φωτιά, διακοπή και... πρωινό καψώνι!

22:25 29/8/2013 - Πηγή: TNSite
Ο αγώνας του Ατρόμητου με την Αλκμααρ στην Ολλανδία διεκόπη στο 59ο λεπτό (και με το σκορ στο 1-0 υπέρ της ελληνικής ομάδας) εξαιτίας φωτιάς στο εστιατόριο του γηπέδου, η οποία έπληξε το κεντρικό σύστημα ηλεκτροδότησης του «AFAS Stadion». Ετσι, ο συνδυασμός της φωτιάς και του καπνού αλλά και του σβησίματος των φώτων, έφερε τη διακοπή της ρεβάνς των πλέι οφ του Europa League.

Η UEFA αποφάσισε τα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης να διεξαχθούν... το πρωί της Παρασκευής

(30/8), στις 11:00 τοπική ώρα (12:00 Ελλάδας), προκειμένου να προλάβει - ακόμα και με το ενδεχόμενο παράτασης - την κλήρωση των ομίλων της διοργάνωσης, που είναι προγραμματισμένη για τις 13:45 (ώρα Ελλάδας).

Απόφαση - σκάνδαλο, που πλήττει την ομάδα του Περιστερίου και συνιστά παράβαση κανονισμών, καθώς οι Ολλανδοί δεν είχαν γεννήτρια στο γήπεδο και έτσι, μετά το σβήσιμο της φωτιάς, δεν ήταν εφικτό να ανάψουν και πάλι τα φώτα για να συνεχιστεί ο αγώνας!

Απόφαση - σκάνδαλο, που πλήττει την ομάδα του Περιστερίου και συνιστά παράβαση κανονισμών, καθώς οι Ολλανδοί δεν είχαν γεννήτρια στο γήπεδο και έτσι, μετά το σβήσιμο της φωτιάς, δεν ήταν εφικτό να ανάψουν και πάλι τα φώτα για να συνεχιστεί ο αγώνας!

Συν τοις άλλοις, μην ξεχνάμε ότι στις 10:00 της Παρασκευής (30/8) θα γίνει και η κλήρωση μεταξύ των ομάδων που θα αποκλειστούν από τα σημερινά πλέι οφ, για το ποια θα ευνοηθεί και θα αντικαταστήσει τη Φενέρμπαχτσε (οι Τούρκοι έχουν τιμωρηθεί με 2ετή αποκλεισμό και άρα δεν μπορούν να «έρθουν» στη διοργάνωση όντας αποκλεισμένοι στα πλέι οφ του Champions League).

Σε εκείνο το σημείο ο Ατρόμητος προηγούνταν 1-0 με γκολ του Παπαδόπουλου από το 53', έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 2ο λεπτό λόγω αποβολής του Χένρικσεν και ήταν στο δρόμο της ανατροπής της ήττας του με 3-1 στον πρώτο αγώνα.

Οπως τόνισε στον Sentra 103,3 o αντιπρόεδρος του Ατρόμητου, Βασίλης Μπέτσης, λίγα λεπτά πριν αποφασιστεί η οριστική διακοπή της αναμέτρησης: «Κατά 99% μια φωτιά από το εστιατόριο έχει μπλοκάρει όλο το κεντρικό σύστημα του ρεύματος. Οπως μας πληροφορούν οι Ολλανδοί δύσκολα θα επανέλθει σήμερα το ρεύμα».

Το αγωνιστικό κομμάτι

Επειδή… έγινε και αγώνας, το ματς άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον Ατρόμητο, καθώς η Αλκμααρ έμεινε με 10 παίκτες στο 2ο λεπτό λόγω αποβολής του Χένρικσεν για σκληρό μαρκάρισμα στον Ούμπιντες (ο διαιτητής αρχικά έδειξε κίτρινη κάρτα στον παίκτη των Ολλανδών και μετά κόκκινη).

Στο 18' η ομάδα του Περιστερίου, που έπαιζε 4-4-2 με Παπαδόπουλο και Ναπολεόνι στην επίθεση, κέρδισε πέναλτι με τον Καραγκούνη, αλλά ο Παπαδόπουλος δεν μπόρεσε να «νικήσει» τον Εστέμπαν! Σε όλο το πρώτο 45λεπτο ο Ατρόμητος δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει το αριθμητικό πλεονέκτημα και απείλησε ουσιαστικά στο 45'+1' με τον Ναπολεόνι.

Οι Ολλανδοί δεν είχαν ιδιαίτερα προβλήματα, είχαν διάφορες καλές στιγμές με κορυφαία το τετ-α-τετ του Γιόχανσον στο 33'.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ατρόμητος προηγήθηκε στην πρώτη του ευκαιρία με την κοντινή κεφαλιά του Παπαδόπουλου στο 53', ύστερα από σουτ του Καραγκούνη στο δοκάρι, αλλά στο 55' έπεσαν τα πρώτα φώτα και στο 59' ήρθε η διακοπή.

ΣΚΟΡΕΡΣ: 53' Παπαδόπουλος

ΔΟΚΑΡΙ: 53' Καραγκούνης

ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ: 20' Παπαδόπουλος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκοτιέ (Γαλλία)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 2' Χένρικσεν

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 19' Εστέμπαν, 55' Χουβελέουβ - 22' Δημούτσος

ΑΛΚΜΑΑΡ: Εστέμπαν, Γιόχανσον, Φιργκέφερ, Χουβελέουβ, Βόιτενς, Χένρικσεν, Γκουντέλι, Ελμ, Μπέερενς, Γκούντμουνσον, Τζόχανσον (54' Μπεργκουις).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσενάμο, Φυτανίδης, Παπουτσογιαννόπουλος (46' Γιαννούλης), Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Καραγκούνης, Ούμπιντες, Ναπολεόνι, Παπαδόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα