Φωτογραφίες από την κηδεία της Θάτσερ

17:00 17/4/2013 - Πηγή: TNSite
Με στρατιωτικές τιμές, σε μία τελετή κλειστή για το κοινό, υψηλοί προσκεκλημένοι είπαν το «τελευταίο αντίο» στην «Σιδηρά Κυρία», Μάργκαρετ Θάτσερ. Ανάμεσα στους και η βασίλισσα Ελισάβετ, κατά παράβαση του πρωτοκόλλου, καθώς και ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.

Μετά τις τελευταίες τραγικές εξελίξεις στη Βοστώνη, ο αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, δεν μπόρεσε να παραστεί στην τελετή, ενώ στο Λονδίνο δρακόντεια ήταν τα μέτρα ασφαλείας έλαβαν οι αρχές.

Οι καλεσμένοι ήταν περίπου 2.300 από συνολικά 170 χώρες. Την Ελλάδα

εκπροσώπησε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον διάβασε απόσπασμα από το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο, ενώ δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για τη Θάτσερ που τον οδήγησε τελικά στους Συντηρητικούς. Για τη γιαγιά της μίλησε και η Αμάντα Θάτσερ.

Το φέρετρο της, καλυμμένο με την βρετανική σημαία, τοποθετήθηκε σε κιλίβαντα πυροβόλου και μεταφέρθηκε από το παρεκκλήσι του Κοινοβουλίου στον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου, από άλογα και άνδρες της Βασιλικής Φρουράς.

Στην ίδια την πομπή πήραν μέρος πάνω από 700 στρατιώτες, ναύτες και μέλη της αεροπορίας ενώ για την ασφάλεια των εκδηλώσεων βρέθηκαν επί ποδός περίπου 4.000 αστυνομικοί. Ωστόσο, δεν πέταξαν αεροσκάφη, σύμφωνα με την επιθυμία της «Σιδηράς Κυρίας».

Ωστόσο, η πιο εμβληματική προσωπικότητα που κυβέρνησε την Βρετανία, μπορεί να δίχασε την κοινή γνώμη κατά την διάρκεια της θητείας της, δίχασε, όμως, και με τον θάνατο της. Ο δήμαρχος του Λονδίνου με ανακοίνωσή του προς όσους επιθυμούσαν να εκφράσουν την αποδοκιμασία τους για την Θάτσερ, ξεκαθάρισε πως η μόνη αποδεκτή κίνηση θα ήταν να γυρίσουν την πλάτη τους στο φέρετρο.

Η νεκρώσιμος ακολουθία ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 14:00 (ώρα Ελλάδος). Η σορός μεταφέρθηκε στο Royal Hospital και μετά σε κρεματόριο του Δυτικού Λονδίνου, όπου και θα αποτεφρωθεί.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα