Γαστρονομικό σεμινάριο με τίτλο «Γεύσεις από τον Άθωνα»

12:37 15/4/2013 - Πηγή: TNSite
Το προωθητικό ταξίδι του Mount Athos Area Gourmet 2013 οδήγησε χθες τη διοργάνωση στην Αθήνα, όπου στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικού ομίλου Le Monde, η Ντίνα Νικολάου και ο Μοναχός Επιφάνιος ο Μυλοποταμινός παρέδωσαν γαστρονομικό σεμινάριο με θέμα «Γεύσεις από τον Άθωνα».

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης που προηγήθηκε του σεμιναρίου, προβλήθηκε η περιοχή του Άθω ως ολοκληρωμένος

προορισμός διακοπών, παρουσιάσθηκαν οι δραστηριότητες των προηγούμενων διοργανώσεων αλλά και ο τρόπος διατροφής των αγιορειτών, ενώ η Ντίνα Νικολάου προλόγισε το βιβλίο με τίτλο «Μαγειρική του Αγίου Όρους», του Μοναχού Επιφάνιου, το οποίο κυκλοφορεί σε πολλές γλώσσες σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο και την Αμερική.

Στη συνέχεια παρουσιάσθηκαν τρόποι παρασκευής δύο πιάτων από τα menu της εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας με τίτλο «Η Μοναστηριακή Κουζίνα», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή από τις 27 Μαΐου μέχρι τις 2 Ιουνίου.

Στη φετινή διοργάνωση θα συμμετάσχουν συνολικά 14 chefs, οι οποίοι θα προετοιμάσουν εξαιρετικά menu, που θα αναδείξουν τόσο τον τοπικό πρωτογενή τομέα και τα προϊόντα του, όσο και τις γαστρονομικές τάσεις και επιρροές της περιοχής.

Το φεστιβάλ, που πραγματοποιείται από τις 15 Μαΐου μέχρι και τις 15 Ιουνίου, τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα