Η ακτινογραφία της ΕΡΤ

10:42 26/5/2013 - Πηγή: TNSite
Μία πρόταση-βόμβα για προσωρινό «λουκέτο» στην ΕΡΤ και επαναλειτουργία κατόπιν με 2.000 λιγότερους υπαλλήλους μελετά σοβαρά η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News.

Το θέμα μάλιστα συζητήθηκε και στην πιο πρόσφατη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, στα μέσα Απριλίου, ενώ οι πληροφορίες της εφημερίδας υποστηρίζουν ότι ούτε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά ούτε και

ο Φώτης Κουβέλης, προέβαλαν αντιρρήσεις, αλλά απλά ανέβαλαν τη συζήτηση για το μέλλον.

Καθώς ο απαιτούμενος από την τρόικα αριθμός απολύσεων από το Δημόσιο δε συμπληρώνεται από τους φορείς που έχει ανακοινωθεί ότι θα κλείσουν, κι έτσι αναζητείται ένας μεγάλος φορέας, όπως είναι η ΕΡΤ, ενώ και η περίπτωση του ΟΑΣΑ φαίνεται πως έπεσε στο τραπέζι, αλλά απορρίφθηκε αμέσως, λόγω των αντιδράσεων που σίγουρα θα προκαλέσει και από τους κυβερνητικούς εταίρους.

Πώς, όμως, θα συμμαχήσει η κοινωνία σε μία τέτοια απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ; Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτό θα γίνει με την κατάργηση του ανταποδοτικού τέλους που καταβάλλεται από όλους μέσω της ΔΕΗ.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα παράτολμο εγχείρημα, καθώς η ΕΡΤ απασχολεί συνολικά 2.911 εργαζομένους, εκ των οποίων οι 2.780 με συμβάσεις αορίστου χρόνου, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΕΡΤ δεν είναι μόνο τα τηλεοπτικά κανάλια ΕΤ1, ΝΕΤ και ΕΤ3.

Υπάρχουν επίσης τα κανάλια ERT World και ΕΡΤ HD, 29 συνολικά ραδιοφωνικοί σταθμοί σε όλη την Ελλάδα, (επτά με έδρα την Αθήνα, τρεις με έδρα τη Θεσσαλονίκη και 19 περιφερειακοί) η ιστοσελίδα και το ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ, το περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση», καθώς και η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των δημοσιογράφων, 437 απασχολούνται σε ΝΕΤ, ΕΤ1, 7 ραδιόφωνα, δορυφορικό κανάλι, πολυμέσα, περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση», υπηρεσίες προέδρου και ιστοσελίδα. 123 δημοσιογράφοι απασχολούνται επίσης στην ΕΤ3 και 101 στους περιφερειακούς σταθμούς.

Συνολικά, το ετήσιο σύνολο μισθοδοσίας ΠΕΘ και ειδικών συμβούλων ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ, ενώ από το σύνολο του προϋπολογισμού των 205,4 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκε για το 2013, ένα κονδύλι ύψους 92 εκατ. ευρώ προορίζεται για αμοιβές και έξοδα προσωπικού.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα