Η ανεργία και ο χωρισμός όπλισαν το χέρι του Ιταλού δράστη

16:15 28/4/2013 - Πηγή: TNSite

"Ο Λουίτζι έχασε τη δουλειά του και χώρισε. Είναι σαράντα εννέα ετών και δεν αντιμετώπισε ποτέ του ψυχικά προβλήματα. Δεν είναι παράφρων, είναι απελπισμένος", δήλωσε ο Αρκλάντζελο Πρεΐτι.

"Όλη η οικογένειά μου τώρα, έχει βυθιστεί σε απελπισία. Μετά τον πρόσφατο χωρισμό του, ο Λουίτζι είχε γυρίσει στην Καβαβρία, στο Ροζάρνο, για να ζήσει με τους γονείς μας. Είχαμε αρκετό καιρό, όμως, να μιλήσουμε", προσέθεσε.

Ο δράστης τι στιγμή που άνοιγε πυρ φέρεται να φώναξε στους αστυνομικούς "τι περιμένετε, πυροβολήστε με".

Ο Πρεΐτι συνελήφθη

αμέσως, κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και μπορεί να υποβληθεί άμεσα σε ιατρική εξέταση για να εξακριβωθεί η πραγματική κατάσταση της ψυχικής του υγείας.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πάντως, επιμένουν ότι υποφέρει από σοβαρά ψυχικά προβλήματα και ότι πρόκειται, για βίαιη επίθεση που πρέπει να οργάνωσε μόνος του.

Καμία σχέση με τρομοκρατία

Η επίθεση έξω από το Παλάτσο Κίτζι στη Ρώμη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τρομοκρατική παρά το δυσάρεστο κλίμα των τελευταίων μηνών που έχει αυξήσει την ένταση, δήλωσε ο δήμαρχος της ιταλικής πρωτεύουσας Τζιοβάνι Αλεμάνο.

"Δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, αλλά σίγουρα το κλίμα των τελευταίων μηνών δε βοήθησε", τόνισε ο Αλεμάνο.

"Μια μεμονωμένη πράξη" χαρακτήρισε ο νέος Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο, τον τραυματισμό δυο καραμπινιέρων από τον 49χρονο Λουίτζι Πρεΐτι, που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί, μπροστά από το κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι.

"Αυτό τουλάχιστον προκύπτει, από τα μέχρι τώρα στοιχεία" τόνισε ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών.

Ο Αλφάνο, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λέττα,πρόσθεσε ότι "για τους πυροβολισμούς ευθύνεται ένας 49χρονος άνεργος που ήθελε να αυτοκτονήσει, αλλά δεν τα κατάφερε, διότι είχαν εξαντληθεί οι σφαίρες που είχε στην διάθεσή του".

Οι έρευνες συνεχίζονται, υπογράμμισε, τέλος, ο Αλφάνο, κάνοντας γνωστό, παράλληλα, ότι έχει ενισχυθεί, πάντως, η φύλαξη των λεγόμενων "ευαίσθητων στόχων".

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα