Η Αθήνα γιορτάζει με εκδηλώσεις

16:22 24/12/2013 - Πηγή: TNSite
Μήνυμα ελπίδας προσπαθούν να φέρουν οι εορτασμοί των φετινών Χριστουγέννων.

Ο δήμαρχος Αθηναίων μάλιστα είχε δηλώσει ότι οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στα παιδιά. «Η Αθήνα γιορτάζει. Τα φετινά Χριστούγεννα γίνεται η πόλη των παιδιών», είχε πει χαρακτηριστικά. Και γι’ αυτό τα καλλιτεχνικά δρώμενα στην πρωτεύουσα είναι πάρα πολλά. Σημαντικοί καλλιτέχνες πλαισιώνουν με τις ερμηνείες τους και περνούν χαρά στον κόσμο,

παρά τα προβλήματα που υπάρχουν.

Έτσι, για 21 μέρες και 87 ώρες δεκάδες καλλιτεχνικά σχήματα και δημιουργικές ομάδες συμμετέχουν στους εορτασμούς της πόλης.

Στις εκδηλώσεις συμμετέχει και η συμφωνική ορχήστρα του δήμου Αθηναίων, μέλη της οποίας παίζουν κομμάτια για τις εορταστικές ημέρες σε σταθμούς του Μετρό. Χαρακτηριστικές είναι και οι εικόνες που βλέπετε από το μετρό της πλατείας Συντάγματος. Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να τονιστεί ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας της πόλης, να δοθεί χαρά στον κόσμο, αλλά και να φωταγωγηθεί η πόλη.

Έτσι, τα μέλη της Συμφωνικής από νωρίς το πρωί επιλέγουν συγκεκριμένους κεντρικούς σταθμούς, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, οι οποίες συνεχίζονται μόλις οι πολίτες κάνουν μία βόλτα από γνωστά σημεία της πρωτεύουσας.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από τις 3 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή 5 Ιανουαρίου.

Δείτε φωτογραφίες από τη Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου στο σταθμό του Συντάγματος

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα