Η Έλενα Κατρίτση στον Νείλο

19:57 27/5/2013 - Πηγή: TNSite

Η εκπομπή Προσωπικά με την Ελενα Κατρίτση, που θα προβληθεί αυτό το Σάββατο στις 16.00 από τη ΝΕΤ, θα μας ταξιδέψει στα νερά του Νείλου. Διαπλέοντας τον μυθικό ποταμό θα γνωρίσουμε το παρελθόν αλλά και το παρόν του Καΐρου, καθώς επίσης και την ιστορία των Ελλήνων που βρέθηκαν εκεί και κατάφεραν να βάλουν τη δική τους σφραγίδα. Σπουδαίοι άνθρωποι, μεγάλοι ευεργέτες άφησαν πίσω τους έργα που θυμίζουν ακόμα το μεγαλείο του ελληνισμού. Σήμερα οι Ελληνες που ζουν στο Κάιρο είναι

λιγότεροι από ποτέ. Η αγάπη τους όμως γι' αυτή την πόλη τούς οδηγεί να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να κρατήσουν ζωντανή την ιστορία των προγόνων τους, οι οποίοι κάποτε μεγαλούργησαν σε αυτό τον τόπο.

Θα γνωρίσουμε ακόμα την Ιστορία της χώρας, η οποία χάνεται στα βάθη των αιώνων, με συντροφιά τις παραδοσιακές φελούκες, που τα πανιά τους φουσκώνουν επικίνδυνα σε κάθε δυνατό φύσημα του ανέμου, αλλά και τα ψαροκάικα. Οι εικόνες που εναλλάσσονται δημιουργούν το αίσθημα ότι ο χρόνος για κάποιους έχει σταματήσει. Κι αν γυρίσεις το βλέμμα σου, οι πολυτελείς επαύλεις μοιάζουν σαν να έχουν ξεπηδήσει από σελίδες παραμυθιών κι εκεί που ονειρεύεσαι, τα πολυώροφα κτίσματα σε επαναφέρουν και πάλι στην πραγματικότητα: στη σύγχρονη πόλη του Καΐρου με τις δεκάδες αντιθέσεις, όπου παραμένει όμως διάχυτο το άρωμα της Ανατολής.

Espressonews.gr

Madata

Keywords
Τυχαία Θέματα