Η Κύπρος βγαίνει από το ευρώ

19:44 19/3/2013 - Πηγή: TNSite

Σε αποφάσεις που θα επηρεάσουν τους γεωπολιτικούς συσχετισμούς και θα αποδειχθούν καθοριστικοί για τον μέλλον της ευρωζώνης, οδηγείται η κυπριακή πολιτική ηγεσία, "παραδίδοντας μαθήματα" υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων. Με καταψήφιση του νομοσχεδίου διάσωσης και κουρέματος των καταθέσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί η αποψινή συνεδρίαση του κυπριακού Κοινοβουλίου. Κόλαφος για την Ευρωζώνη και το Eurogroup είναι οι λόγοι των Κυπρίων βουλευτών, οι οποίοι αρνούνται ένας ένας να ψηφίσουν τις αποφάσεις που ελήφθησαν υπό το κράτος εκβιασμών από τους Ευρωπαίους εταίρους της χώρας την Παρασκευή το

βράδυ.

Μετά την καταψήφιση του νομοσχεδίου αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις τόσο για τη χώρο όσο και για την Ευρωζώνη. Οι ώρες που θα ακολουθήσουν θα είναι δραματικές, οι πολιτικές διαβουλεύσεις στην Κύπρο έχουν ολοκληρωθεί μεταξύ των πολιτικών αρχηγών και η χώρα θα επιχειρήσει να θέσει την Ευρωζώνη προ των ευθυνών της, ενώ ταυτόχρονα θα ζητήσει από τους ηγέτες των χωρών μελών της Ευρωζώνης να αρθούν προ των ευθυνών τους.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Sofokleousin.gr το πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ έχει καταλήξει σε απόφαση για συντεταγμένη έξοδο της χώρας από το ευρώ και επιστροφή στη λίρα.

Σαφής ήταν και ο Μ. καρόγιαν, πρόεδρος του ΔΗΚΟ, ο οποίος δήλωσε ότι "δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας κάνει πειραματόζωο", ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του προέδρου της κυπριακής Βουλής.

sofokleousin

Keywords
Τυχαία Θέματα