Η Νάταλι Πόρτμαν θέλει να είναι η αρχηγός

04:02 16/6/2013 - Πηγή: TNSite

Η Νάταλι Πόρτμαν έχει δοκιμάσει τα όρια του ψυχολογικού θρίλερ στο «Μαύρο Κύκνο» κι ενώ η πολύπαθη επόμενη ταινία της «Jane Got a Gun» προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της με νέους συντελεστές, η αγαπημένη του «Thor» περιμένει την ολοκλήρωση των δυο νέων ταινιών του Τέρενς Μάλικ, αλλά έχει ήδη βάλει στόχο για τον επόμενο μεγάλο ρόλο της.

Η μεταφορά του βιβλίου της Μέγκαν Άμποτ «Dare Me» περιγράφεται ως to «Ηeathers» που συναντάει το «Fight Club» κι αυτό για αρχή είναι συναρπαστικό, ακόμα κι στη σκηνοθετική καρέκλα βρίσκουμε το όνομα του Μάικλ Σκούζι

(«The Vow»).

Η ταινία επικεντρώνεται στη σχέση των κοριτσιών μέσα σε μια σχολική ομάδα μαζορετών, όταν η νέα προπονήτρια διαταράσσει την ιεραρχία και η άλλοτε leader στο γκρουπ βλέπει την επιρροή της να εξατμίζεται.

Η πλοκή εκτυλίσσεται σαν ένα σύγχρονο σκοτεινό παραμύθι με ηρωίδες δυο φίλες την Άντι και την Μπεθ, επικεφαλής των cheerleaders του λυκείου και πολύ δημοφιλή κορίτσια στο περιβάλλον του σχολείου, και η σύνοψη του βιβλίου μοιάζει να διαθέτει τη βάση για μια πραγματικά σκοτεινή ιστορία γύρω από το τέλος της αθωότητας: Η Μπεθ είναι η αρχηγός και η κολλητή της το δεξί της χέρι. Οι υπόλοιπες της ομάδας τις θαυμάζουν και τις ακολουθούν σε ό,τι λένε. Όταν η νέα προπονήτρια Κολέτ Φρεντς, μια παρουσία κουλ, αλλά αυστηρή και απαιτητική, αναλαμβάνει τα ηνία, κρατάει την Μπεθ έξω από τον κύκλο των «ευνοουμένων» της και σιγά σιγά το χρυσό κορίτσι αισθάνεται να βρίσκεται στο περιθώριο, με τη φίλη της, Άντι, να έχει κερδίσει τον τίτλο της «top girl» και νέες παρουσίες να αναδύονται στην ιεραρχία.

Η Μπεθ θα χρησιμοποιήσει κάθε θεμιτό ή αθέμιτο μέσο για να ξαναποκτήσει το «βασίλειό» της και να εκδικηθεί αυτούς που την παραγκώνισαν. Με μια αυτοκτονία να συγκλονίζει το σχολείο και με την έρευνα της αστυνομίας για τα αίτια του τραγικού συμβάντος να στρέφεται προς την προπονήτρια και την ομάδα της, τα κορίτσια θα έλθουν με βίαιο τρόπο αντιμέτωπα με τον κόσμο των ενηλίκων και τα επικίνδυνα μονοπάτια που μπορεί να πάρει η ζωή τους, χωρίς σχεδόν να το καταλάβουν.

Να θυμίσουμε ότι η Νάταλι Πόρτμαν έχει στην ατζέντα της και τον κλασικό ρόλο της Λαίδης Μάκβεθ σε μια νέα μεταφορά του σεξπιρικού δράματος στην οθόνη με πρωταγωνιστή τον Μάικλ Φασμπέντερ.

Ανθή Νταουσάνη

e-go.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα