Η βουλή της Αυστρίας συγκροτείται αύριο σε σώμα

22:07 28/10/2013 - Πηγή: TNSite
Σε σώμα συγκροτείται αύριο η νέα αυστριακή βουλή, η οποία προέκυψε μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν στις 29 Σεπτεμβρίου. Στις εκλογές επικράτησαν οι Σοσιαλδημοκράτες και ενισχύθηκε η ακροδεξιά.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού ανάμεσα στα δύο μεγαλύτερα κόμματα,

Σοσιαλδημοκρατικό και Λαϊκό.

Οι αρχηγοί των δύο κομμάτων έχουν δώσει εντολή στις οκτώ ομάδες εργασίας, οι οποίες διεξάγουν τις διαπραγματεύσεις, να τις έχουν ολοκληρώσει έως τα τέλη Νοεμβρίου, ώστε να είναι δυνατή στις αρχές Δεκεμβρίου, η υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας και κατόπιν η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγες εβδομάδες μετά τις εκλογές, δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ» φέρνει τα δύο κόμματα να έχουν μειωμένο ποσοστό και ταυτόχρονα να παρουσιάζει άνοδο το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το ποσοστό των Σοσιαλδημοκρατών εμφανίζεται μειωμένο στο 25%, έναντι του 26,8% του εκλογικού αποτελέσματος και του Λαϊκού Κόμματος στο 23% έναντι του 24%, ενώ στο 24% αντί του 20,5% και δεύτερη πολιτική δύναμη φαίνεται πως είναι πλέον δημοσκοπικά το Κόμμα των Ελευθέρων.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα