«Η ζωή της Αντέλ»: γυρίσματα-βασανιστήριο για τις πρωταγωνίστριες!

21:15 28/9/2013 - Πηγή: TNSite

Η τολμηρή ταινία του Abdellatif Kechiche «Η ζωή της Αντέλ» («Blue is the warmest colour») που απέσπασε φέτος τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών, μπορεί να αποθεώθηκε από τους κριτικούς, όμως αποδείχτηκε σωστό βασανιστήριο για τις δύο πρωταγωνίστριες, τη Lea Seydoux και την- ελληνικής καταγωγής -Adele Exarchopoulos.

«Η ζωή της Αντέλ» αφηγείται τη θυελλώδη ερωτική σχέση δύο νεαρών γυναικών. Σύμφωνα με τις πρωταγωνίστριες, ο Γαλλο-Τυνήσιος σκηνοθέτης, τους φώναζε κατά τη διάρκεια της παραγωγής, προκειμένου να πετύχει

τον μεγαλύτερο δυνατό ρεαλισμό. Οι πρωταγωνίστριες αποκάλυψαν ότι η περιβόητη δεκάλεπτη ερωτική σκηνή της ταινίας χρειάστηκε εξουθενωτικά γυρίσματα δέκα ημερών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέσσερις ελληνικές ταινίες ταξιδεύουν στο Λονδίνο!

Ιδιαίτερα επώδυνη αποδείχτηκε η σκηνή του καβγά, αφού ο σκηνοθέτης δεν τους επέτρεψε να μιμηθούν τα χτυπήματα. «Μπορεί να δει κανείς ότι πραγματικά υποφέρουμε» ανέφερε η Exarchopoulos σε πρόσφατη συνέντευξή της στην αμερικανική ιστοσελίδα Daily Beast. «Η σκηνή του καβγά ήταν απαίσια. Η Léa Seydoux με χτυπούσε τόσες πολλές φορές και ο Kechiche φώναζε, «χτύπα την! Χτύπα την, ξανά!»». Η Léa Seydoux, από τη δική της πλευρά, πρόσθεσε: «Στην Αμερική θα ήμασταν στη φυλακή. Ο Kechiche γύριζε με τρεις κάμερες, οπότε η σκηνή του καβγά ήταν μια συνεχόμενη λήψη επί μια ώρα. Και κατά τη διάρκεια του γυρίσματος έπρεπε να σπρώξω την Adele σε μια γυάλινη πόρτα και να ουρλιάξω, «τώρα φύγε!» Και εκείνη χτύπησε την πόρτα και κόπηκε. Άρχισε να αιμορραγεί και να κλαίει, καθώς η μύτη της έτρεχε. Και μετά ο Κechiche είπε: «όχι, δεν έχουμε τελειώσει, θα το κάνουμε ξανά»».

Σε δύσκολη θέση έφερε την Adele Exarchopoulos η περιβόητη ερωτική σκηνή, ειδικά, όταν οι δικοί της έφτασαν στις Κάννες, για την προβολή της ταινίας: «Στις Κάννες οι οικογένειές μας βρίσκονταν στην αίθουσα, οπότε κατά τη διάρκεια της ερωτικής σκηνής, έκλεισα τα μάτια μου. Ο Kechiche μου είπε να φανταστώ ότι δεν είμαι εγώ. Όμως ήμουν εγώ, οπότε έκλεισα τα μάτια μου και φαντάστηκα ότι βρισκόμουν σε ένα νησί πολύ μακριά. Όμως άκουγα, οπότε δεν μπορούσα να «αποδράσω». Η σκηνή είναι κάπως αρκετά μεγάλη».

Ωστόσο παρά την ταλαιπωρία, η Exarchopoulos τόνισε πως τα γυρίσματα «ήταν μια καλή εμπειρία μαθητείας» για την ίδια ως ηθοποιό, ενώ η συμπρωταγωνίστριά της πρόσθεσε: «ευχαριστώ τον θεό που κερδίσαμε τον Χρυσό Φοίνικα, επειδή ήταν τόσο απαίσια (στα γυρίσματα). Οπότε τώρα είναι τέλεια που αρέσει σε όλους η ταινία και έγινε μεγάλη επιτυχία».

Όμως υπάρχει ένα πρόσωπο που παραμένει δυσαρεστημένο παρά τη δημοσιότητα και τα βραβεία: είναι η Julie Maroh, η βραβευμένη συγγραφέας του κόμικ στο οποίο είναι βασισμένη η ταινία. Η ίδια είχε χαρακτηρίσει «πορνογραφικό» και «γελοίο» το δράμα του Kechiche, ενώ είχε εκφράσει την απογοήτευσή της επειδή δεν συμπεριλήθηκαν λεσβίες ηθοποιοί στην κινηματογραφική μεταφορά της ιστορίας της.

Πληροφορίες:H «Ζωή της ΑντέλΜπλε, το πιο Ζεστό Χρώμα» (La vie d’Adèle) θα είναι η ταινία λήξης του 19ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας-Νύχτες Πρεμιέρας (18-29 Σεπτεμβρίου). Η ταινία θα προβληθεί τον Οκτώβριο στους κινηματογράφους από την StraDa Films.

clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέσσερις ελληνικές ταινίες ταξιδεύουν στο Λονδίνο!

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα