Ισραήλ: Ενδεχόμενο ανάκλησης των πρεσβευτών τους εξετάζουν Λονδίνο και Παρίσι

10:06 3/12/2012 - Πηγή: TNSite

Το ενδεχόμενο ανάκλησης των πρεσβευτών τους από το Ισραήλ εξετάζουν Λονδίνο και Παρίσι, ως διαμαρτυρία για την απόφαση του Τελ Αβίβ να κατασκευάσει 3.000 κατοικίες στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη. Η απόφαση υλοποιήθηκε αφότου η Παλαιστίνη έλαβε καθεστώς κράτους παρατηρητή στον ΟΗΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες των ισραηλινών ΜΜΕ, που επικαλούνται ανώτερους ευρωπαίους διπλωμάτες, η απόφαση θα επισημοποιηθεί

πιθανότατα εντός των επόμενων ημερών.

Την αναβάθμιση της παλαιστινιακής αρχής σε κράτος παρατηρητήτη μη μέλος του ΟΗΕ, απέρριψε ομόφωνα την Κυριακή το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ. Υποστήριξε ότι η κίνηση αυτή δεν πρόκειται να διαμορφώσει τη βάση για διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Θερμή ήταν την Κυριακή η υποδοχή που επεφύλασσαν χιλιάδες κάτοικοι της Δυτικής Όχθης στον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, κατά την επιστροφή του στη Ραμάλα.

Επιστρέφοντας στην έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής, από τα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη όπου η Παλαιστίνη απέκτησε το καθεστώς του κράτους-παρατηρητή, ο κ. Αμπάς τόνισε ότι «οι Παλαιστίνιοι έχουν τώρα κράτος. Η Παλαιστίνη κατάφερε κάτι ιστορικό στον ΟΗΕ».

skai

Keywords
Τυχαία Θέματα