Ιστορικό χειροκρότημα της ΝΔ σε Παπαρήγα

20:16 18/6/2013 - Πηγή: TNSite

Τι είπε η Αλέκα Παπαρήγα και προκάλεσε την έμπρακτη συμφωνία των βουλευτών της ΝΔ;

Η αιτία του ιστορικού χειροκροτήματος, ήταν η απόδοση ιστορικής δικαιοσύνης για τον ιδρυτή του κόμματος Κωνσταντίνο Καραμανλή, σε σχέση με τη δολοφονία Λαμπράκη. "Για να λέμε την αλήθεια ποτέ δεν απεδείχθη ότι υπήρχε σύνδεση του Καραμανλή και της ΕΡΕ με τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη. Ποτέ δεν προέκυψε κανένα τέτοιο στοιχείο.

Η συνωμοσία εξυφάνθηκε από το παλάτι" είπε η Αλέκα Παπαρήγα, προκαλώντας τα αναπάντεχα

χειροκροτήματα. "Άνοιγμα" όμως έκανε και ο Α. Τσίπρας, ο οποίος είπε ότι "η δημοκρατία νίκησε στη χώρα μας…. οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε και σε κόμματα πέραν της Αριστεράς, όπως του Κ. Καραμανλή, Α Παπανδρέου".

Σημειώνεται ότι σήμερα η Βουλή απένειμε τιμή στη μνήμη των πρώην βουλευτών της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη και Γιώργου Τσαρουχά.

Παρόντες ήταν ο γιος του Γρ. Λαμπράκη και η οικογένεια του Γ. Τσαρουχά. Μάλιστα ο Πρόεδρος της Βουλής Ε. Μεϊμαράκης εγκαινίασε έκθεση που διοργανώνει το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, με τίτλο "Βία κατά εκπροσώπων του λαού: 50 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη" (στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος, στην Λ. Αμαλίας 14).

"Σήμερα διδασκόμενοι από το ήθος και το παράδειγμά τους έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε τη δημοκρατία και την ομαλότητα", είπε ο εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Υγείας Α. Λυκουρέντζος.

Σε παρέμβασή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι πρόκειται για δύο ανθρώπους – σύμβολα, για δύο Βουλευτές "που τίμησαν τη Βουλή με τη ζωή τους, τη δράση τους και το θάνατό τους. Δύο βουλευτές που πέθαναν μαχόμενοι για τα ιδανικά τους και την δημοκρατία". "Με τον τρόπο που έζησαν και τον τρόπο που πέθαναν απέδειξαν τον πατριωτισμό και την προσήλωσή τους στις αξίες της Αριστεράς", υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας και αναφερόμενος στο φασιστικό φαινόμενο ζήτησε "να θυμόμαστε ότι η δημοκρατία δεν είναι μία κατάσταση όπου ο καθένας κάνει ότι θέλει, μία μίζερη και βαρετή διαδικασία, δεν είναι αδυναμία, και δεν είναι δεδομένη".

Η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ε. Χριστοφιλοπούλου αναφέρθηκε εμμέσως στη Χρυσή Αυγή μιλώντας για θιασώτες της θανατικής ποινής και της ευγονικής, ενώ τόνισε η δημοκρατία απειλείται "ως ένα βαθμό και από αδικαιολόγητες εκφράσεις της αλαζονείας της εξουσίας, είτε είναι εξουσία κυβερνητική είτε εξουσία πολιτική".

"Ο αγώνας τους μας εμπνέει και μας καθοδηγεί στην πάλη μας για την στήριξη της δημοκρατίας και εναντίον του μνημονίου", τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ν. Μαριάς. "Οι αγώνες για ειρήνη, κοινωνική δικαιοσύνη, πατρίδα και πανανθρώπινα ιδανικά θέλουν αρετή και τόλμη", επεσήμανε εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ η Ασ. Ξηροτύρη.

Από την συνεδρίαση απουσίασε επιδεικτικά η Χρυσή Αυγή, κάνοντας τον Μ. Γλέζο να σχολιάσει: "Αυτοί που λείπουν δεν έχουν σχέση με τη δημοκρατία".

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα