Κάλεσμα Αμερικανών επενδυτών στην ελληνική Αγορά

11:21 30/11/2012 - Πηγή: TNSite

Ράιχενμπαχ, Σαμαράς και Χατζηδάκης προέτρεψαν 900 Αμερικανούς επενδυτές, στο διεθνές φόρουμ για την ελληνική Οικονομία, στη Νέα Υόρκη

Για να εμπεδωθεί το εν λόγω μήνυμα από τους περίπου 900 Αμερικανούς επενδυτές και επιχειρηματίες που συμμετείχανστο διεθνές φόρουμ για την ελληνική

Οικονομία, στη Νέα Υόρκη, όφειλε να... επαναληφθεί διά στόματος πολιτικών, στελεχών και επιχειρηματιών, ακόμα και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος μίλησε στο συνέδριο μέσω βίντεο.

Ο κ. Σαμαράς, απευθύνθηκε στους ξένους επενδυτές, και ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης (Task Force) της ΕΕ για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ, έπλεξε το εγκώμιο της ελληνικής Οικονομίας και των ευκαιριών που προσφέρει σε αυτή τη χρονική συγκυρία.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου ήταν εκεί και παρουσίασαν τα οφέλη των επενδύσεων στη χώρα μας σε στρατηγικούς τομείς όπως η ενέργεια και η εξόρυξη φυσικών πόρων.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και δημοσίων επιχειρήσεων, από τη ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ έως τον ΟΤΕ και τον ΟΠΑΠ, έλληνες νομικοί, εκπρόσωποι της ελληνικής ναυτιλίας και του τραπεζικού συστήματος παρουσίασαν σε εκτενείς ομιλίες τις δυνατότητες που προσφέρει η χώρα μας σε όσους είναι διατεθειμένοι να κάνουν ένα... άλμα πίστης και να επενδύσουν στην αγορά των αποκρατικοποιήσεων, των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), των ακινήτων και της ναυτιλίας.

«Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται ανάμεσα στους δέκα κορυφαίους "μεταρρυθμιστές" του πλανήτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ράιχενμπαχ στη βιντεοσκοπημένη ομιλία του, τονίζοντας ότι τομείς όπως η ενέργεια, ο τουρισμός, η αγροτική οικονομία και η διαχείριση απορριμμάτων θα προσφέρουν υψηλά κέρδη μέσα στην επόμενη δεκαετία. «Συνεπώς, όσοι κινηθούν επενδυτικά τώρα θα έχουν ένα ξεκάθαρο προβάδισμα στο μέλλον», κατέληξε.

«Αυτό που εμποδίζει τους αμερικανούς επιχειρηματίες που σκέφτονται να επενδύσουν στη χώρα μας είναι το γεγονός ότι ενημερώνονται για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα μέσω τρίτων, δηλαδή μέσω των ΜΜΕ και των συμβουλευτικών εταιρειών. Η σημερινή διοργάνωση έχει ως στόχο να προσφέρει πρωτογενή ενημέρωση από τους ίδιους τους Έλληνες προς τους ξένους επενδυτές», ανέφερε μιλώντας στο «Βήμα» ο Νικόλαος Μπορνόζης, πρόεδρος επενδυτικής εταιρείας της Νέας Υόρκης και διοργανωτής του εν λόγω επιχειρηματικού συνεδρίου τα τελευταία 14 χρόνια.

«Το συνέδριο συμπίπτει με μία μοναδική χρονική συγκυρία για την Ελλάδα», προσέθεσε, αναφερόμενος στην πρόσφατη συμφωνία για τη δόση των 44 δισ. ευρώ. «Εχουμε μία μοναδική ευκαιρία να εξηγήσουμε στους ξένους επενδυτές τη σημασία της συμφωνίας και τις ευκαιρίες που ανοίγονται γι' αυτούς στην Ελλάδα», προσέθεσε.

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα «γύρισε σελίδα» μετά την πρόσφατη συμφωνία του Eurogroup ήταν... κοινή γραμμή όλων των πολιτικών που μίλησαν στο συνέδριο. Ο Πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά ότι «η ευρω-φοβία πέθανε» και ότι η Ελλάδα «επιτέλους ξεπέρασε την περίοδο της στασιμότητας και

Keywords
Τυχαία Θέματα