Κέρκυρα: 4/ωρη στάση εργασίας των δημοτικών υπαλλήλων

05:07 31/5/2013 - Πηγή: TNSite
4ωρη στάση εργασίας θα κάνουν αύριο οι δημοτικοί υπάλληλοι, σύμφωνα με απόφαση του Συλλόγου τους, τις τελευταίες ώρες κάθε βάρδιας. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τις προθέσεις της τρικομματικής κυβέρνησης, για απολύσεις στο Δημόσιο, εκτιμούν ότι με τα νέα
οργανογράμματα και τις καταργήσεις των Νομικών Προσώπων των Ο.Τ.Α. η κυβέρνηση σκοπεύει να εμφανίσει ως πλεονάζον προσωπικό χιλιάδες συναδέλφους τους για να δικαιολογήσουν έτσι τις μαζικές απολύσεις. Επίσης, σε τοπικό επίπεδο, καταγγέλλουν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, «τις προσπάθειες που γίνονται από ορισμένους κύκλους ιδιωτικών συμφερόντων, τοπικών και όχι μόνον, για ποινικοποίηση της εργασίας, καθώς επίσης και την απαξιωτική συμπεριφορά πολιτικών προσώπων προς συναδέλφους και υπηρεσίες του Δήμου της Κέρκυρας».

Καταγγέλλουν ως παράνομη τη μη καταβολή του επιδόματος θέσης ευθύνηςαπό το Δήμο Κέρκυρας προς τους υπαλλήλους που έχουν κριθεί από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Τέλος, απαιτούν την εξόφληση όλων των δεδουλευμένων παρελθόντων ετών και την λύση προβλημάτων που έχουν προκύψει στις υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, ώστε να μην οδηγηθούν σε ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα