Κέρκυρα: Το πρόγραμμα καταπολέμισης κουνουπιών

03:50 8/6/2013 - Πηγή: TNSite
Εν εξελίξει βρίσκεται η δράση της καταπολέμησης των κουνουπιών που εκτελεί η αντιπεριφέρεια Κέρκυρας. Ο Αντιπεριφερειάρχης, Χρήστος Σκούρτης, ανακοίνωσε ότι το έργο θα πραγματοποιηθεί σε δώδεκα κύκλους συνολικής διάρκειας επτά μηνών. Η δράση ξεκίνησε στις 19 του Απρίλη από περιοχές οι οποίες έχουν καθοριστεί από την Διεύθυνση Υγείας της Π.Ι.Ν, και οι οποίες θεωρούνται χώροι εκκόλαψης κουνουπιών.

Την Τρίτη 11 Ιουνίου,

πρόκειται να ξεκινήσει ο 4ος κύκλος του προγράμματος που θα ολοκληρωθεί στις 26 του μηνός. Οι ψεκασμοί θα πραγματοποιηθούν σε περιοχές πέριξ της πόλης της Κέρκυρας (Αλεπού, Ευρωπούλοι, νησί Γκερέκου, στάδιο στο Κοντόκαλι, Μαρίνα Γουβιών, Αλυκές Ποταμού, Κανόνι, Μον Ρεπό, λίμνη Χαλικιόπουλου, Κανάλια), καθώς επίσης και σε περιοχές της υπαίθρου (Δημοτικές Ενότητες Φαιάκων, Θιναλίων, Εσπερίων, Αγ. Γεωργίου, Εσπερίων, Παρελίων, Αχιλλείων, Κορισίων, Λευκιμαίων).

Ταυτόχρονα, πρόκειται να πραγματοποιηθούν έκτακτες εφαρμογές σε περιοχές που οι δειγματοληψίες θα δείξουν υπερμεγέθη πληθυσμό κουνουπιών και όπου αλλού κριθεί απαραίτητο.

Keywords
Τυχαία Θέματα